Zwolle wil de fietser nog meer ruimte geven. Zo krijgen fietskoeriers van Cycloon mogelijk sneller groen licht. Op de kruising van de Willemskade en de Rieteweg hebben fietsers maandagmiddag in de stromende regen geen zin om te wachten en trappen door rood.
Volledig scherm
PREMIUM
Zwolle wil de fietser nog meer ruimte geven. Zo krijgen fietskoeriers van Cycloon mogelijk sneller groen licht. Op de kruising van de Willemskade en de Rieteweg hebben fietsers maandagmiddag in de stromende regen geen zin om te wachten en trappen door rood. © Frans Paalman

Zwolle verklaart de fiets heilig: wie in toekomst nog vooruit wil in de stad, pakt de tweewieler

Zwollenaren moeten de komende jaren veel meer gaan fietsen. Nóg meer, terwijl de stad nu al landelijk koploper is. Er komen meer en bredere fietspaden, minder paaltjes en slimmere verkeerslichten. Maar hoe wordt parkeerchaos voorkomen? 

3 reacties

 • E.B. de Boer

  1 maand geleden
  Is er ook nagedacht over hoe de mensen die niet in staat zijn te fietsen toch nog naar de stad kunnen, nu door de bezuinigingen op het openbaar busvervoer, het nemen van de bus ook een onoverkomelijke hindernis is geworden?
 • Willem v

  1 maand geleden
  Als dat maar niet weer ontaard in Scootertje pesten, zoals bij het Maagjes bolwerk, waar je in eens niet meer door kunt rijden met je scooter etc..
 • Alfred Steenbergen

  1 maand geleden
  Kan men nu alvast iets doen tegen onnodig veel herrie makende auto’s ( en motoren ), die vaak ook veel te hard door de stad toeren?