Zwolle wil de fietser nog meer ruimte geven. Zo krijgen fietskoeriers van Cycloon mogelijk sneller groen licht. Op de kruising van de Willemskade en de Rieteweg hebben fietsers maandagmiddag in de stromende regen geen zin om te wachten en trappen door rood.
Volledig scherm
PREMIUM
Zwolle wil de fietser nog meer ruimte geven. Zo krijgen fietskoeriers van Cycloon mogelijk sneller groen licht. Op de kruising van de Willemskade en de Rieteweg hebben fietsers maandagmiddag in de stromende regen geen zin om te wachten en trappen door rood. © Frans Paalman

Zwolle verklaart de fiets heilig: wie in toekomst nog vooruit wil in de stad, pakt de tweewieler

Zwollenaren moeten de komende jaren veel meer gaan fietsen. Nóg meer, terwijl de stad nu al landelijk koploper is. Er komen meer en bredere fietspaden, minder paaltjes en slimmere verkeerslichten. Maar hoe wordt parkeerchaos voorkomen? 

3 reacties

 • E.B. de Boer

  1 jaar geleden
  Is er ook nagedacht over hoe de mensen die niet in staat zijn te fietsen toch nog naar de stad kunnen, nu door de bezuinigingen op het openbaar busvervoer, het nemen van de bus ook een onoverkomelijke hindernis is geworden?
 • Willem v

  1 jaar geleden
  Als dat maar niet weer ontaard in Scootertje pesten, zoals bij het Maagjes bolwerk, waar je in eens niet meer door kunt rijden met je scooter etc..
 • A Steenbergen

  1 jaar geleden
  Kan men nu alvast iets doen tegen onnodig veel herrie makende auto’s ( en motoren ), die vaak ook veel te hard door de stad toeren?
 1. Gemeentepersoneel klaagt nauwelijks over ongewenst gedrag, maar is dat wel zo’n goed teken?
  PREMIUM
  ONDERZOEK
  6

  Gemeente­per­so­neel klaagt nauwelijks over ongewenst gedrag, maar is dat wel zo’n goed teken?

  Gemeenten in Oost-Nederland moeten meer doen om medewerkers over de drempel te trekken meldingen te doen van ongewenste omgangsvormen en integriteitsschendingen. Uit onderzoek van de Stentor onder alle gemeenten in dit deel van het land blijkt dat medewerkers niet of nauwelijks melding doen. Volgens de branchevereniging van vertrouwenspersonen is dat niet per se een goed teken.