Volledig scherm
PREMIUM
Zorgwethouder Klaas Sloots. © Frans Paalman

Zwolle weigert lokale ombudsman voor zorgklachten aan te stellen

In Zwolle komt geen lokale ombudsman bij wie zorgbehoevende inwoners terecht kunnen met klachten over de gemeente. Volgens het college van burgemeester en wethouders is zo'n persoon overbodig en te duur. Saillant detail: coalitiepartij GroenLinks heeft jarenlang aangedrongen op het instellen van een dergelijke ombudsfunctie.

GroenLinks-raadslid Remko de Paus trok er afgelopen najaar nog over aan de bel bij zijn eigen wethouder Klaas Sloots. Het benoemen van een lokale ombudsman die klachten van zorgontvangers behandelt, zou heel belangrijk zijn voor de doelgroep. Volgens de coalitiepartij durven deze Zwollenaren niet snel bij de gemeente een klacht in te dienen, uit angst hun zorg en ondersteuning te verliezen.  

  1. Molotovzaak Zwolle voor de rechter: Wie gooide? En waarom?
    PREMIUM

    Moloto­vzaak Zwolle voor de rechter: Wie gooide? En waarom?

    Gooide een 26-jarige Zwollenaar eind maart brandbommen naar de woningen van een Zwolse vader en zoon? En waarom? De rechtbank buigt zich vandaag voor het eerst over de zaak. De verdachte zit sinds een paar maanden vast. Slachtoffer Lourens Dinkelberg denkt nog steeds dat de verdachte, áls hij de molotovcocktails al heeft gegooid, dat in opdracht deed van iemand anders. Dinkelbergs chihuahua overleefde de aanslag niet. ,,Ik mis haar nog elke dag.’’

In samenwerking met indebuurt Zwolle