Volledig scherm
PREMIUM
Coffeeshop Sky High aan de Van Karnebeekstraat in Zwolle. © Frans Paalman

Zwolle weigert mee te doen aan proef met ‘overheidswiet’

De gemeente Zwolle weigert mee te doen aan de proef met gereguleerde wietteelt. Volgens burgemeester Henk Jan Meijer kleven er te veel nadelen aan het plan coffeeshops onder toezicht van de overheid te voorzien van hennep.

Daarmee is Zwolle de volgende grote gemeente die bedankt voor de eer één van de tien proefgebieden te zijn. Meijer ziet tal van nadelen in het door het ministerie van Justitie en Veiligheid bedachte experiment en ook de vijf Zwolse coffeeshophouders lopen er niet warm voor. Waar wietwinkels nu tot wel 28 verschillende soorten cannabis bieden, zouden ze in de proefperiode van vier jaar enkel hennep van tien door de overheid geselecteerde telers mogen afnemen. Coffeeshops kunnen zich daardoor niet meer onderscheiden. 

  1. Stamceltransplantatie bij MS-patiënten in Moskou of India: redding of riskant?
    PREMIUM
    video

    Stamcel­trans­plan­ta­tie bij MS-patiënten in Moskou of India: redding of riskant?

    Isala-neuroloog Esther Zeinstra maakt het mee: ,,Dat mensen in het allereerste gesprek na de diagnose MS beginnen over stamceltransplantatie. Dan denk ik: hó even. We staan aan het begin en je hebt het nu al over een behandeling die heel zwaar en riskant is en uiteindelijk misschien niet eens nodig of doeltreffend. Er zijn zoveel mogelijkheden en veelbelovende medicijnen. Laten we daar eens mee beginnen.”

In samenwerking met indebuurt Zwolle