Ballonnen oplaten, zoals hier op de foto in 2008 bij de Agnietenberg, wordt in Zwolle sinds de zomer van 2014 ontmoedigd. Terwijl steeds meer gemeenten het oplaten van ballonnen verbieden, wil Zwolle blijven vasthouden aan het ontmoedigingsbeleid.
Volledig scherm
Ballonnen oplaten, zoals hier op de foto in 2008 bij de Agnietenberg, wordt in Zwolle sinds de zomer van 2014 ontmoedigd. Terwijl steeds meer gemeenten het oplaten van ballonnen verbieden, wil Zwolle blijven vasthouden aan het ontmoedigingsbeleid. © Frans Paalman

Zwolle wil de vervuilende ballon niet verbieden, maar hoopt op gezond verstand van zijn inwoners

Er lijkt voorlopig geen verbod op het oplaten van ballonnen in Zwolle te komen. Het college van burgemeester en wethouders wil verder op de weg die het eerder al insloeg: ontmoedigen, maar niet verbieden. Nu andere gemeenten in het land steeds meer koersen op een verbod, had GroenLinks hier in Zwolle ook om gevraagd.

  1. Buren zien hoe man in Zwolle met fietsen smijt en spiegels van 27 auto’s aftrapt: ‘Hij ging tekeer’
    PREMIUM
    1

    Buren zien hoe man in Zwolle met fietsen smijt en spiegels van 27 auto’s aftrapt: ‘Hij ging tekeer’

    Bewoners van de Rembrandtflat in Zwolle wisten niet wat ze meemaakten zaterdagavond. Een 27-jarige man smeet geparkeerde fietsen op de weg en vernielde geparkeerde auto's aan de Nijverheidstraat. ,,Hij ging tekeer!’’ aldus een buurman. De politie rekende de man ter plekke in. Op de vernielde auto’s werden handgeschreven briefjes achtergelaten: ‘Doe aangifte.’ Op de parkeerstrook ging het in het verleden veel vaker mis.