Volledig scherm
PREMIUM
Drukte in de Luttekestraat, waar fietsers en voetgangers elkaar volgens de gemeenteraad steeds meer in de weg zitten. © Frans Paalman

Zwolle wil fietsers en voetgangers in binnenstad meer scheiden

Ze bewogen zich ooit gemoedelijk als partners door de Zwolse binnenstad, maar steeds vaker blijken ze elkaars kwelgeest: fietsers en voetgangers. Van een echtscheiding is nog geen sprake, maar volgens de Zwolse gemeenteraad is dit wel het moment om voorzorgsmaatregelen te treffen.

Op initiatief van de ChristenUnie wordt bekeken of het mogelijk is in de Zwolse binnenstad een hoofdfietsroute aan te wijzen. Voor fietsers moet het interessant worden door die straten te fietsen, zodat voetgangers niet langer hoeven te vrezen van de sokken te worden gereden in drukke delen van het centrum. Zo’n fietshoofdroute zou volgens de gemeenteraad zo veel om de winkelgebieden heen moeten lopen, bijvoorbeeld via de Van Hattumstraat, Melkmarktstraat, Steenstraat, Nieuwstraat, Pletterstraat, Kerkstraat, Spoelstraat, Walstraat, Koestraat en Blijmarkt. Het is nu aan verkeerswethouder William Dogger om na de zomer met een plan hiervoor te komen.

In samenwerking met indebuurt Zwolle