Zonnepanelen worden op het dak van een woning geïnstalleerd. Huizen worden verduurzaamd om minder afhankelijk te zijn van aardgas en om te besparen op energieverbruik.
Volledig scherm
PREMIUM
Zonnepanelen worden op het dak van een woning geïnstalleerd. Huizen worden verduurzaamd om minder afhankelijk te zijn van aardgas en om te besparen op energieverbruik. © ANP / ANP

Zwolle wil graag energiebesparing doorvoeren, maar kampt met probleem: ‘De woningen zijn niet van ons’

Met het Zwolse Isolatieprogramma als leidraad wil de gemeente Zwolle komende jaren in volle vaart vooruit op het gebied van energiebesparing. Hoe? Met meer energiecoaches, extra maatregelen om financieel kwetsbare huishoudens mee te nemen en betere aansluiting op de bouw-, installatie- en isolatiesector. ,,Er wordt veel tijd besteed aan offertes die niet doorgaan.”

10 reacties

 • W. Kloppenburg

  1 week geleden
  Ik zou zeggen begin eens met de mega hal van het stadskantoor en het Politiebureau te verkleinen. Daar worden duizenden kubieke meters voor Joker verwarmd. Dit lijkt me een werkgelegenheidsproject voor energie coaches. Nog even dan heeft elke Nederlander vijf coaches nodig.
 • Bennie Waardenburg

  1 week geleden
  Begin er mee om op alle nieuwbouw zonnepanelen te verplichten, en niet achter de feiten aan open.
 • E van der Harg

  1 week geleden
  @Veldhuis, straks heb je niks meer te kiezen. Elektrisch of niks. Ons transportnetwerk is nog lang niet klaar voor die grote vraag. Ik ben al heel zuinig met energie. De was gaat aan een rekje of aan de lijn, vaatwasser heb ik niet, maar als straks hartje winter met zonloze donkere dagen de stroom tekortschiet door de toegenomen vraag, zit iedereen in t donker, in de kou en kan niemand iets warm maken, tenzij je een houtkachel hebt. En daar ben ik bang voor.
 • marion van kooij

  2 weken geleden
  Als je zonnepanelen gaat gebruiken in een huurwoning gaat de huur ook omhoog. Toch onlangs geïnformeerd maar ik verbruik te weinig stroom voor zonnepanelen. Daar komt bij dat de energie centrales de aanvoer van stroom helemaal niet aan kunnen en er dus veel verloren gaat. Bezuinig eerst eens op de lampen bij overheidsgebouwen, kantoren e.d. Daar valt veel winst te behalen.
 • Marianne Klaasen

  2 weken geleden
  Als we massaal op gas gaan besparen, wordt stroom gewoon duurder. Of de vaste lasten hierop. De overheid speelt hierin een smerig spelletje. Zij verdienen gewoon veel aan ons verbruik. De overheid heeft 2 petten op. Maar, ik kom wel eens in winkels, waar de airco zou koud staat, terwijl het buiten helemaal niet warm is. Naar dit soort zaken moet ook gekeken worden. Dwingend opleggen, dat winkels bijv. bij buitentemperatuur van 25 graden of minder geen airco aan mogen hebben.