In de IJsselhallen in Zwolle werden in 2014 en 2015 vluchtelingen opgevangen.
Volledig scherm
PREMIUM
In de IJsselhallen in Zwolle werden in 2014 en 2015 vluchtelingen opgevangen. © ANP

Zwolle wil permanent asielzoekerscentrum met 600 plekken, dit jaar al plek voor 300 vluchtelingen

UpdateZwolle wil over een paar jaar permanent 600 asielzoekers in de stad opvangen. De gemeente hoopt dat op verschillende locaties in de stad plek is voor een regionaal asielzoekerscentrum. Eind dit jaar moeten daarnaast al 300 kansrijke asielzoekers en statushouders gehuisvest worden in een kantoorpand aan de Meeuwenlaan.

7 reacties

 • Robbert Scholten

  1 maand geleden
  Ik ben benieuwd en vind driehonderd plekken al veel te veel,lekker zo,n groep bij je in de buurt waar wij als burgers helemaal niet om hebben gevraagd,een retour ticket
 • hilda van den wildenberg

  1 maand geleden
  Dit doen op een klein stukje van de buurt waar de druk al hoog is door de vaccinatie locatie die zorgt voor heel veel verkeer en toeloop. Nu da 300 vluchtelingen plaatsen even verderop zal de druk op deze plek alleen maar doen toenemen. Alleen kansrijke asielzoekers, en statushouders???? Sprookjes bestaan niet hoor Gemeente Zwolle!! Laat deze buurt met rust!!!!
 • Bianca de Wals

  1 maand geleden
  Tuurlijk wil Zwolle dat. Zolang er hier zo'n anti Nederland burgemeester en consorten zit, wordt het alleen maar erger. De veiligheid van de Zwolse burgers interesseert ze geen meter. Het mooie Nederland wordt gewoon afgebroken, sinds dat open grenzen beleid van de VVD, CDA, d666. Het wordt tijd dat we ons land terugpakken van deze hele nep regering en waardeloze burgemeesters
 • D Dijkhof

  1 maand geleden
  En niet te vergeten alleen nachtopvang. Als de Nederlandse daklozen overdag de straat op worden gestuurd dan kan dat ook met vluchtelingen en asielzoekers. Als 'Burgemeester van Roijenbank wordt uitgebreid dan is dat allemaal geen probleem.
 • D Dijkhof

  1 maand geleden
  De herberg uitbreiden zodat alle daklozen Nederlands of buitenlands daar heen kunnen. Dat is het meest fatsoenlijk. Maar blijkbaar zijn buitenlandse daklozen belangrijker dan de Nederlandse daklozen.