De kantoorpanden (links) aan de Schuttevaerkade maken plaats voor appartementencomplexen (rechts). De hoogte van de nieuwbouw zorgt voor reuring.
Volledig scherm
PREMIUM
De kantoorpanden (links) aan de Schuttevaerkade maken plaats voor appartementencomplexen (rechts). De hoogte van de nieuwbouw zorgt voor reuring. © Pedro Sluiter / illustratie Slokker Vastgoed

Zwolle wil stadsbouwmeester die waakt over samenhang flats en omgeving, maar geld is er nog niet

Zwolle krijgt hoogstwaarschijnlijk een stadsbouwmeester. Deze externe expert adviseert bij nieuwbouwprojecten en waakt over de uitstraling van de stad. Ook veelbesproken hoogbouw ontkomt niet aan zijn of haar alziend oog.

3 reacties

 • E. Hetebrij

  2 jaar geleden
  Ik ga er vanuit dat de opgeknipte bestemmingsplannen van de Spoorzone/Hanzeland voor 4.000 woningen in 10 gebouwen van 8 tot 14 verdiepingen hoog nu ook over de verkiezingen worden heen getild. Anders is dit uitstel een wassen neus en mosterd na de maaltijd. De politiek in Zwolle zou ook op dit vlak integer en transparant moeten zijn.
 • E. Hetebrij

  2 jaar geleden
  Iemand met een nuchtere kijk zonder belangen is nooit weg om de samenhang te bekijken. Sommige dicht-bebouwde kleine wijken worden door de gemeenteraad/ambtenaren nog eens in segmenten opgedeeld voor bestemmingsplannen en dat kan toch nooit de bedoeling zijn. Welkom !
 • N. Leusink

  2 jaar geleden
  Het is te hopen dat men hiervoor geen architect, planoloog, ambtenaar of andere zogenoemde stedebouwkundige aanstelt. Want dan wordt er weer een hoop geld weggegooid en het amateurisme bij deze groep heeft al tot de armoede geleid in onze stedelijke omgevingen die we nu hebben.