Volledig scherm
PREMIUM
De Zwolse Angelique Geijer sleepte de gemeente Zwolle voor de rechter, nadat zij in augustus 2016 bij de pollers in de Kerkstraat een doodsmak maakte met haar snorfiets. © Jan Leening

Zwolle zat jarenlang fout met pollers in Kerkstraat

De gemeente Zwolle heeft jarenlang te weinig gedaan om de verkeersveiligheid bij de pollers in de Kerkstraat te garanderen. Meerdere ongevallen deden zich daar voor, maar de overheid liet het na de situatie voldoende te verbeteren. Dit blijkt uit een vernietigend oordeel van de rechter. 

De Zwolse Angelique Geijer sleepte de gemeente Zwolle voor de rechter nadat zij in augustus 2016 een doodsmak maakte met haar snorfiets. Ze draaide vanaf het Kerkbrugje de Kerkstraat in, maar voor ze het in de gaten had, klapte ze op het omhoogkomende paaltje. Dat was even daarvoor verzonken, toen een taxi passeerde bij dit punt aan de rand van de Zwolse binnenstad. 

  1. Overijssel ondersteunt evenementen, Living Village Festival Dalfsen opgelucht

    Overijssel onder­steunt evenemen­ten, Living Village Festival Dalfsen opgelucht

    De provincie Overijssel ondersteunt 21 kleinere sport- en cultuurevenementen met een subsidie van 10.000 euro. Onder meer Omloop IJsseldelta, de Sallandse Wandelvierdaagse, de Ster van Zwolle, de Nationale Sleepbootdagen 2020 en Kerst in Oud Kampen kunnen een bedrag tegemoet zien. The Living Village Festival in Dalfsen, dat door financiële malheur dreigde te verdwijnen, haalt opgelucht adem. ,,Dit kunnen we goed gebruiken.”

In samenwerking met indebuurt Zwolle