De hertog van Sussex, prins Harry, koning Willem-Alexander, Mart de Kruif, prins Pieter-Christiaan, prinses Margriet, Lucas van Lippe-Biesterfeld (v.l.n.r.) tijdens de finale van het rolstoelbasketbal op de laatste dag van de Invictus Games in Den Haag.
Volledig scherm
PREMIUM
De hertog van Sussex, prins Harry, koning Willem-Alexander, Mart de Kruif, prins Pieter-Christiaan, prinses Margriet, Lucas van Lippe-Biesterfeld (v.l.n.r.) tijdens de finale van het rolstoelbasketbal op de laatste dag van de Invictus Games in Den Haag. © ANP

Zwolle ziet af van organisatie wereldberoemde Invictus Games: ‘We moeten keuzes maken’

POLLDe politiek in Zwolle zag het vorig jaar wel zitten: er moest een poging gedaan worden om de wereldberoemde Invictus Games naar de Hanzestad te halen. De gemeente Zwolle deed onderzoek en komt tot de conclusie dat het door Britse prins Harry georganiseerde sportevenement voor oorlogsveteranen ‘niet past bij de ambities van de stad’.

2 reacties

  • E van der Harg

    2 maanden geleden
    Gelukkig maar, t kost een heleboel geld, t geeft een heleboel drukte en uiteindelijk blijft de Zwolse burger met de kater en de rotzooi en de rekening achter. Het is prachtig dat er Invictus Games zijn, heus wel, maar liever niet in Zwolle, want waar dan??? Bouw maar huizen van die centen...
  • W. Kloppenburg

    2 maanden geleden
    Het is uberhaupt absurd om voor de eer en meerdere glorie van een publiiteitsgeile Engelse Prins de kosten voor een dagje sporten door de Zwolse burger te laten betalen. Hij organiseert ook niks voor de slachtoffers van criminelen om maar eens een voorbeeldje te geven.