Volledig scherm
Het gehavende interieur van de auto in Zwolle-Zuid. © NewsUnited / Stefan Verkerk

Zwolle-Zuid schrikt wakker van ‘aanslag’ op auto

Een knal die Zwollenaren rechtop liet zitten in hun bed, een autoruit die aan diggelen was gegaan, een auto die de plaat poetste, brandweer en politie die uitrukten: het was gedaan met de nachtrust in Zwolle-Zuid, afgelopen nacht. 

Bewoners van de Staatssecretarislaan in Zwolle-Zuid beleefden een onrustige nacht, nadat onbekenden vermoedelijk met vuurwerk een auto in brand probeerden te steken.

Ruit

Het was vanochtend nog onduidelijk hoe het zit en waaromdeze auto doelwit was. Het gaat  in elk geval een Volkswagen die geparkeerd stond in de buurt van een van de flats aan de Staatssecretarislaan. Vermoedelijk met een steen gooiden de daders de ruit kapot, waarna - ook vermoedelijk - vuurwerk in de wagen werd gegooid. 

Camera

Daarbij ontstond veel schade, maar er brak geen brand uit. De brandweer nam poolshoogte en bekeek de auto met een warmtebeeldcamera, maar kon geen eventuele verborgen brandhaarden ontdekken. 

De eigenaar van de auto werd door de politie uit bed getrommeld. Aanvankelijk hoorde hij niet dat er op de deur werd gebonkt. 

Autobranden

Zwolle had afgelopen maanden te maken met meerdere autobranden. Het is niet bekend of deze vermoedelijke poging tot brandstichting daarmee te maken heeft. 

In samenwerking met indebuurt Zwolle