Volledig scherm
Winkelen in het centrum van Zwolle. foto Tom van Dijke

ZwolleFonds gaat door

ZWOLLE - Er komt een ondernemersfonds voor de Zwolse binnenstad. Een nipte meerderheid heeft gestemd voor het fonds, waaruit gezamenlijke uitgaven voor evenementen en verfraaiing van het centrum kunnen worden gedaan.

Twee stemmen had het gescheeld of het ZwolleFonds was er niet gekomen. Met 223 voorstemmers en 111 tegen hebben de Zwolse ondernemers ingestemd met de komst van een ondernemersfonds. Dat maakten wethouder Filip van As en werkgroepvoorzitter Peter Pels donderdag bekend. „Blij en opgelucht”, zijn Pels en andere leden van de werkgroep die twee jaar lang ijverde voor de komst van een dergelijk fonds. „De gemeente Zwolle vindt nu een sterk front van ondernemers naast en wellicht soms ook tegenover ze.”

Notaris
De gemeente leidde de hele stemprocedure tot aan de stemming. Die werd uiteindelijk door een notaris gedaan. En dat kostte meer tijd dan gedacht. Om 09.30 uur werd daarmee begonnen en om 16.20 uur kon de notaris de uitslag vaststellen en in een ate vastleggen. De volgende stap tot het ondernemersfonds is de vorming van een stichting, lichtte Pels toe. „Die zal in eerste instantie ene tijdelijk bestuur krijgen dat uiteindleijk moet leiden tot een bestuur dat breed gedragen wordt.” In principe kan iedereen daar in plaats nemen: „Niemand heeft een smetje.” Het ZwolleFonds krijgt straks de beschikking over bijna drie ton per jaar. Onder andere de sfeerverlichting, de sinterklaasintocht, Winter in Zwolle en stadsmarketing zouden daaruit betaald kunnen worden. In cijfertjes: 621 ondernemers mochten stemmen 334 hebben gestemd. 1e kiesdrempel: Die 334 zijn meer dan de helft van alle stemmen. 223 mensen waren voor (66,77%) en 111 tegen. 2e kiesdrempel: 66,77% is iets meer dan de vereiste tweederde. 3e kiesdrempel: Die 66,77 % vertegenwoordigt 76% van de WOZ-waarde en dat is meer dan de vereiste 50%.

  1. Onderwijsinspectie blijft
kritisch op Landstede

    On­der­wijs­in­spec­tie blijft kritisch op Landstede

    Mbo-school Landstede heeft nog steeds onvoldoende grip op de kwaliteit. Dat zegt de onderwijsinspectie in een onlangs verschenen rapport op basis van een onderzoek bij vier (van de 95) opleidingen. Het oordeel betekent niet dat het onderwijs niet deugt. Het gaat vooral om de manier waarop Landstede de kwaliteit van de opleidingen en de examens in beeld heeft en kan garanderen, de zogenoemde kwaliteitsborging. Het is de vierde keer op rij dat de inspectie dit constateert.  

In samenwerking met indebuurt Zwolle