Volledig scherm
© anp

Zwollenaar aangehouden na meppen en schoppen van auto’s

Een Zwollenaar is zondagavond door de politie aangehouden voor het vernielen van auto’s op de kruising van de Hortensiastraat met de Marsweg in Zwolle.

Op een filmpje op de website Dumpert.nl is te zien dat de man over de drukke kruising loopt en met een plastic tas in zijn hand slaande en trappende bewegingen maakt richting auto’s. Op een gegeven moment gooit de man zijn tas met inhoud richting de voor het stoplicht wachtende auto’s. Hij zwalkte over de kruising en wordt uiteindelijk staande gehouden door een motoragent. De Zwollenaar is aangehouden en er is proces-verbaal opgemaakt.

Een van de automobilisten heeft aangifte gedaan wegens vernieling van zijn wagen.

  1. ‘Hennephuurder’ wil via rechter sneller terug in sociale huurwoning Zwolle
    PREMIUM

    ‘Hennep­huur­der’ wil via rechter sneller terug in sociale huurwoning Zwolle

    Woningcorporatie SWZ zou met de regels hebben gespeeld, waardoor hij nog niet op zoek kan naar een nieuwe huurwoning. Daarom probeert Zwollenaar Aboes via de rechter weer toegang te krijgen tot de Woningzoeker. Onzin, stelt de corporatie. De afspraken zijn duidelijk: na te worden betrapt op een hennepkwekerij mag je twee jaar lang geen Zwolse sociale woning huren. De rechter probeerde dinsdag tevergeefs om de partijen nader tot elkaar te krijgen.

In samenwerking met indebuurt Zwolle