Volledig scherm
Anco Jansen tekent tot 2021 bij in Emmen: ,,Toen handhaving een feit was, zei ik op het plein al ‘tot volgend seizoen’ tegen de supporters. Die woorden zet ik nu kracht bij.” © Marcel Bonte/Soccrates

Zwollenaar Anco Jansen tekent bij in Emmen

Anco Jansen blijft bij FC Emmen. Het contract van de 30-jarige Zwollenaar is door de Drentse eredivisionist opengebroken en verlengd. 

Jansen lag tot 2020 vast in Emmen. De nieuwe verbintenis heeft een looptijd tot 2021, met een optie voor een extra. De aanvaller werd in 2017 herenigd met trainer Dick Lukkien bij FC Emmen. Met die club promoveerde de van een knieblessure herstelde Jansen vorig jaar. Met 5 goals en acht assists had hij het afgelopen seizoen een groot aandeel in het verlengde eredivisieverblijf.

,,Ik heb het hier goed naar mijn zin", stelt Jansen op de website van FC Emmen. ,,Het waren twee fantastische seizoenen en de club is op alle vlakken groeiende. Ik ben blij dat ik daar mijn steentje aan kan bijdragen. Toen handhaving een feit was zei ik op het plein al ‘tot volgend seizoen’ tegen de supporters. Die woorden zet ik nu kracht bij. Ik hoop dat dit ook een signaal is naar andere spelers.”

Jansen werd in 2000 als talentvolle junior door FC Zwolle opgepikt bij de amateurs van SVI. Na zijn doorbraak in zijn woon- en geboorteplaats werd de spelmaker verhuurd aan FC Groningen. Vervolgens kwam Jansen achtereenvolgens uit voor Cambuur, Veendam, De Graafschap, Roda JC en het Turkse Boluspor.

In samenwerking met indebuurt Zwolle