Volledig scherm
PREMIUM
Gerlof de Leeuw bij het wietolie-steunpunt aan de Thorbeckegracht in Zwolle. © Frans Paalman

Zwollenaar Gerlof getuigt in strafzaak over verspreiding wietolie

Zwollenaar Gerlof de Leeuw wordt gehoord als getuige in het strafproces tegen de Stichting Suver Nuver, die medicinale wietolie produceert en verspreidt. Dat heeft de rechtbank in Zwolle bepaald. Justitie verdenkt Suver Nuver van het overtreden van de opiumwet en de geneesmiddelenwet.

De stichting werkt onder meer vanuit een steunpunt in Zwolle waar mensen zich kunnen aanmelden om wietolie te ontvangen. De Leeuw (54) gebruikt het middel zelf vanwege ernstige pijnklachten na een val van een steiger en is beheerder van het Zwolse steunpunt. De rechtbank wil hem horen over zijn ervaringen als gebruiker maar ook over zijn activiteiten bij het steunpunt. 

  1. Kerstbomenverkoop piekt dit weekend: ‘Gelukkig krijgen we geen witte kerst’
    PREMIUM
    Poll

    Kerstbomen­ver­koop piekt dit weekend: ‘Gelukkig krijgen we geen witte kerst’

    Dág Sinterklaasje, welkom kerstboom: deze week komt de verkoop flink op gang. Het zijn de weken waarin een bedrijf als Tuinland met vestigingen in Zwolle en Wilp zo’n 25 procent van zijn jaaromzet draait. ,,Gelukkig krijgen we geen sneeuw, want dan scheelt ons dat enorm. Dan verkopen we minder bomen”, zegt André Eshuis, die zich namens het bedrijf met de verkoop van de kerstbomen bezighoudt.

In samenwerking met indebuurt Zwolle