De ingang van de Raad van State aan de Kneuterdijk in Den Haag.
Volledig scherm
De ingang van de Raad van State aan de Kneuterdijk in Den Haag. © ANP

Zwollenaar houdt huis in achtertuin niet tegen

Een bewoner van de Zwarteweg in Zwolle maakt praktisch geen kans met zijn bezwaar tegen de bouw van een woning in de diepe achtertuin van een van zijn straatgenoten. Dit bleek vandaag bij de Raad van State waar de man een rechtszaak voert tegen het bestemmingsplan Zwolle Zuidwest Beverveld.

 1. Rohda Raalte wint derby tegen Heino, HHC aan kop in de Tweede divisie
  Liveblog

  Rohda Raalte wint derby tegen Heino, HHC aan kop in de Tweede divisie

  Asv Dronten promoveerde een paar maanden geleden naar de eerste klasse en was er alles aan gelegen om het seizoen met een overwinning te beginnen. Daar is de ploeg van Patrick Posthuma in geslaagd. AGOVV, Hierden en SC Rouveen beleefden daarentegen een teleurstellende start van de competitie. Ook SV Urk kwam niet sterk voor de dag, terwijl DVS’33, Flevo Boys en VVOG bleven steken op een puntje. HHC Hardenberg pakte wel de volle buit. Het toetje tussen Heino en Rohda Raalte eindigde in een relatief zorgeloze zege voor de bezoekers.
 2. Jan (79) herschrijft ‘vergeten’ historische slag bij Zwolle en Zwarte Water: ‘Als het vijand was gelukt, was het einde Republiek’
  PREMIUM

  Jan (79) her­schrijft ‘vergeten’ histori­sche slag bij Zwolle en Zwarte Water: ‘Als het vijand was gelukt, was het einde Republiek’

  Het scheelde niets of de Spanjaarden hadden via de Zuiderzee het hart van ons land veroverd. Door een flinke blunder nam de Spaanse bezetter begin 17e eeuw bij Zwolle zijn verlies. Onderwijsman, Zwollenaar en auteur Jan van der Steeg (79) beschrijft in Zwolle redt de republiek nieuwe feiten. ,,De landjonker van kasteel Westerveld mag alsnog op een voetstuk.”