Videostill Schietincident na ruzie aan Oude Vismarkt in Zwolle
Volledig scherm
PREMIUM
Videostill Schietincident na ruzie aan Oude Vismarkt in Zwolle © Videostill

Zwollenaar schoot in drukke binnenstad en geeft nu toe: ‘Ja, dat was mijn wapen’

Veel mensen op straat, een vol restaurant. En ineens wordt de Oude Vismarkt in Zwolle opgeschrikt door een knal. Het is O.K. (25) die zijn pistool afvuurt om te ontkomen aan een dreigende situatie. Of hij wel eens heeft nagedacht over het gevaar dat mensen die zomeravond liepen, vroeg de rechter in Almelo donderdag. Ja, erkent K. Justitie eist een werkstraf.

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  1

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.