Volledig scherm
PREMIUM
Windpark Tolhuislanden. © Frans Paalman

Zwollenaar wil meer schadevergoeding van windparkondernemer Tolhuislanden

Volgens de raadsman van Zwollenaar J. Klompjan heeft windparkondernemer Tolhuis Wind BV genoeg geld in kas om een zevental omwonenden van Windpark Tolhuislanden wat guller schadeloos te stellen, zo bleek dinsdag tijdens een rechtszaak bij de Raad van State.

Klompjan stapte dinsdag als eerste omwonenden van het acht windturbines tellende windpark Tolhuislanden in hoger beroep naar de Raad van Staat. De gemeente Zwolle bepaalde eerder dat Tolhuis Wind BV 25.000 euro planschade moest uitkeren. Immers, door de bouw van de windturbines, vier op Zwolse en vier op Dalfsens grondgebied, werd Klompjans uitzicht fiks aangetast en daalde zijn woning aan de Nieuwedijk fiks in waarde. ,,De woning daalde voor de WOZ maar liefst 150.000 euro in waarde, dan is 25.000 euro schadevergoeding wel heel mager. Bovendien heeft hij zijn woning al verkocht omdat hij er niet meer tegen kon. Het uitzicht is verziekt en de mensen die er zijn blijven wonen klagen over slapeloosheid", aldus de raadsman van Klompjan. Na veel heen en weer gereken kwam de raadsman uit op een planschade van minimaal 33.000 euro, 8.000 euro meer dan Tolhuis Wind BV wil vergoeden.

  1. Brr, een slang ontsnapt in Zwolle en dat met dit warme weer
    PREMIUM
    video

    Brr, een slang ontsnapt in Zwolle en dat met dit warme weer

    Lekker op blote voeten in de tuin, het weer leent zich er uitermate voor. Maar wat nou als een slang door de buurt zwerft? Je zou er maar bovenop gaan staan. Buurtbewoners van de Stadhouderlaan in Zwolle maken zich er niet zo druk om. Afgelopen week spotte een automobilist een slang die over het bloedhete asfalt kronkelde. ,,Die zag ik vorige week geloof ik ook al. Ik dacht eerst dat het een steenmarter was, maar hij gedroeg zich wel wat vreemd’’, zegt buurtbewoner Caro Kuiper.

In samenwerking met indebuurt Zwolle