Zwollenaren bewijzen Carla Klompenmaker laatste eer tijdens vaartocht over stadsgracht

update/videoVele tientallen Zwollenaren stonden vanmiddag op en in de buurt van het Kerkbrugje in Zwolle om Carla Klompenmaker de laatste eer te bewijzen. De Zwolse overleed vorige week op haar zeventigste verjaardag. Een uitvaartplechtigheid met speeches wilde ze niet, wel een vaartocht door haar geliefde stadsgracht. 

Echtgenoot Henk Klompenmaker zette afgelopen week alles op alles om de bijzondere wens te realiseren met medewerking van de begrafenisondernemer en diverse bevriende Zwollenaren. Zo kwam het dat de open aluminium sloep met de witte kist aan boord vertrok vanaf het Kraanbolwerk voor een complete ronde over de gracht. Aan boord naast echtgenoot Henk en zoon Bart ook de hond Gijs. Met de bouvier liep Carla Klompenmaker dagelijks langs de gracht. 

Volledig scherm
Henk Klompenmaker en zijn zoon Bart (rechts) met de hond Gijs tijdens de vaartocht. © Frans Paalman

Op het Kerkbrugje, de favoriete plek van Carla, hadden zich veel mensen verzameld, die de boot klappend en zwaaiend begroetten. Ook werden bloemen in de boot en het water gegooid. 

Carla Klompenmaker wordt vanmiddag in besloten kring gecremeerd. Ze wordt dan voor het laatst toegezongen door echtgenoot Henk en zijn zangmaatje Mick Woearbanaran, met wie hij het duo Henk&Mick vormt.

Volledig scherm
Carla Klompenmaker overleed op haar 70ste verjaardag. Ze krijgt een bijzondere uitvaart: over de grachten in Zwolle. © Frans Paalman / Privéfoto
Volledig scherm
© Frans Paalman

In samenwerking met indebuurt Zwolle