Impressie van hoe het nieuwe onderkomen van filmtheater Fraterhuis in het Handelshuys in Zwolle er mogelijk komt uit te zien.
Volledig scherm
PREMIUM
Impressie van hoe het nieuwe onderkomen van filmtheater Fraterhuis in het Handelshuys in Zwolle er mogelijk komt uit te zien. © Gemeente Zwolle

Zwollenaren vrezen voor privacy door uitzichtpunt op 45 meter hoogte: ‘Voelen ons beduveld en belazerd’

Binnenstadbewoners van Zwolle maken zich grote zorgen over het nog te bouwen Handelshuys, waarin filmtheater Fraterhuis en een uitzichtpunt op 45 meter hoogte moeten komen. ,,We hebben straks geen enkele privacy meer.” Wethouder Monique Schuttenbeld van Zwolle wil in gesprek, maar de vraag is of er nog iets aan de plannen verandert.

26 reacties

 • D. Boot

  2 maanden geleden
  Ik krijg de indruk dat veel reageerders die nu strooien met "inkijk" en privacy nooit in de V & D zijn geweest. Daar was n.l. ook een heerlijk dakterras met uitzicht over een groot deel van de binnenstad. In die tijd hoorde ik totaal geen bezwaren hier tegen. In feite wordt dus de oude situatie hersteld met een nog beter uitzicht ;-)
 • P. Atsma

  2 maanden geleden
  Nog zalen in De Buitensociteit en die staat er al miljoenen winst, geldsmijterij.
 • Andreas Hagedoorn

  2 maanden geleden
  Misschien is het handig te verwijzen naar de website van het Handelshuys. Daar heb je een onderdeel faq dat een kijkje geeft in hoe er gedacht wordt over de bestemming en het plan zelf. Ik vind het in elk geval een superidee. Die locatie komt tot leven met al dat glaswerk. Vooral als ze aandacht geven aan de juiste inzet van licht.
 • Andreas Hagedoorn

  2 maanden geleden
  Daar wordt niet over nagedacht, Gerard. Daar hebben we jou voor toch? Er staat alleen wel in de bouwplannen dat er een parkeergarage onder komt.. dus misschien is dat een antwoord op je vraag? Kun je ook opzoeken, hoor.
 • Gerard H J Waanders

  2 maanden geleden
  Is er nagedacht over de infrastructuur en de parkeerdruk die door dit project gerealiseerd wordt,of doen we dit na de tijd als alles vastloopt . Een integrale aanpak was dat niet slimmer geweest?