Volledig scherm
De brand brak uit op de vierde verdieping van het appartementencomplex in Zwolle. © Stefan Verkerk / News United

Zwols appartementencomplex ontruimd na brand op vierde verdieping

Voor de tweede keer op één dag is in Zwolle een gebouw ontruimd vanwege brand. Waar in de middag bewoners van woonzorgcomplex Fermate hun woning moesten verlaten, gold dat laat op de avond voor bewoners van een appartementencomplex aan de Rommestraat.

Rond 22.45 uur rukten de hulpdiensten met veel materieel uit naar de Rommestraat. Bij een van de appartementen was brand ontstaan. De bewoner had het vuur nog zelf proberen te blussen met een tuinslang, maar dat lukte niet.

Na aankomst van de brandweer werden de bewoners van het appartementencomplex geëvacueerd. Vervolgens hadden de brandweerlieden het vuur vrij snel onder controle. Toch kon niet voorkomen worden dat de woning waar de brand uitbrak flinke roetschade opliep.

In eerste instantie was het onzeker of alle bewoners dezelfde avond nog terug naar binnen konden. Even voor middernacht werd echter duidelijk dat alle appartementen bewoonbaar waren, behalve het appartement waar de brand ontstond. 

Balkon

Er raakte niemand gewond. De bewoner werd nog wel ter controle naar het ziekenhuis gebracht; hij had rook ingeademd. Hoe de brand is ontstaan is op dit moment nog niet bekend. Woordvoerder Diana Inkelaar laat weten dat het vuur waarschijnlijk op het balkon is ontstaan.

In samenwerking met indebuurt Zwolle