Volledig scherm
PREMIUM
Onder toeziend oog van het koningspaar ondertekent Remco van Duuren (links) het contract met Ulrich Kerle. Logis.P gaat registratiezuilen leveren aan een ziekenhuis in het Duitse Homburg. © Logis.P

Zwols bedrijf Logis.P tekent Duits contract onder toeziend oog van koningspaar

Onder toeziend oog van koning Willem-Alexander en koningin Máxima heeft het Zwolse bedrijf Logis.P vrijdag een contract gesloten met de Universiteitskliniek van Saarland. ,,Hij is in de voetsporen van zijn moeder getreden."

Een afvaardiging van Logis.P was afgelopen dagen mee met de handelsmissie naar de Duitse deelstaten Rijnland-Palts en Saarland. In het spoor van het koningspaar en de ministers Sigrid Kaag en Hugo de Jonge trok de Zwolse delegatie langs diverse bedrijven. Hoogtepunt voor Logis.P was de ondertekening van een onderzoeksopdracht voor de Universiteitskliniek van Saarland in Homburg. Het ziekenhuis krijgt, net zoals bijvoorbeeld Isala in Zwolle, registratiezuilen van Logis.P. 

  1. De kop is er af voor restauratie Drostenhuis in Zwolle, letterlijk en figuurlijk
    video

    De kop is er af voor restaura­tie Drosten­huis in Zwolle, letterlijk en figuurlijk

    ,,Normaal loop je er misschien langs zonder dat je weet dat het er zit. Je hebt kans dat mensen zometeen wel degelijk iets missen. Het is ineens zo'n kale gevel.’’ Projectleider Thom Lijster van Hanzebouw is donderdag begonnen met het weghalen van de attiek van het Drostenhuis en daarmee ook met de restauratie van het pand. De prominente sierlijst bovenaan de gevel aan de Melkmarkt is aangetast door zwam en wordt gerestaureerd. In het monumentale pand waar voorheen Stedelijk Museum Zwolle huisde is een reeks aan achterstallig onderhoud aangetroffen.

In samenwerking met indebuurt Zwolle