Volledig scherm
De crew van Marmerijn Films is blij met de eerste prijs voor hun korte film Inbreuk © Facebookpagina Inbreuk de Film

Zwols filmcollectief in prijzen met korte film

Het Zwols filmcollectief Marmermijn Films is zaterdag op het 48 Hour Film Festival Leeuwarden 2017 dik in de prijzen gevallen. De korte film 'Inbreuk' werd niet alleen uitgeroepen tot beste film van de in totaal 26 inzendingen, maar kreeg ook de awards voor beste script, beste acteur en beste actrice.

De beste film van het 48 Hour Film Festival wordt automatisch ingezonden voor het internationale filmfestival Filmapalooza in Parijs dat in maart volgend jaar wordt gehouden. De beste tien films op dit festival worden weer ingezonden voor het filmfestival van Cannes.

Inbreuk is de zeven minuten durende debuutfilm van het Zwolse filmcollectief Marmermijn Films, dat nog maar een half jaar bestaat. Karlijn Koel, Ferdi Çelik (beide uit Zwolle) en Tim Zweistra (Groningen) zijn de initiatiefnemers voor het collectief. 

Karlijn Koel werd uitgeroepen tot beste actrice. Zij studeerde af in 2014 aan ArtEZ - Hogeschool voor de Kunsten in Zwolle, waarna zij in verschillende theater- en filmproducties heeft gewerkt.

In samenwerking met indebuurt Zwolle

Poll

Het Songfestival moet volgend jaar gehouden worden in de IJsselhallen in Zwolle

Het Songfestival moet volgend jaar gehouden worden in de IJsselhallen in Zwolle

  • Natuurlijk, wat een goed idee! (44%)
  • Absoluut niet, laten ze maar ergens anders gaan zingen. (45%)
  • Het maakt mij niks uit. (11%)
261 stemmen