Volledig scherm
De crew van Marmerijn Films is blij met de eerste prijs voor hun korte film Inbreuk © Facebookpagina Inbreuk de Film

Zwols filmcollectief in prijzen met korte film

Het Zwols filmcollectief Marmermijn Films is zaterdag op het 48 Hour Film Festival Leeuwarden 2017 dik in de prijzen gevallen. De korte film 'Inbreuk' werd niet alleen uitgeroepen tot beste film van de in totaal 26 inzendingen, maar kreeg ook de awards voor beste script, beste acteur en beste actrice.

De beste film van het 48 Hour Film Festival wordt automatisch ingezonden voor het internationale filmfestival Filmapalooza in Parijs dat in maart volgend jaar wordt gehouden. De beste tien films op dit festival worden weer ingezonden voor het filmfestival van Cannes.

Inbreuk is de zeven minuten durende debuutfilm van het Zwolse filmcollectief Marmermijn Films, dat nog maar een half jaar bestaat. Karlijn Koel, Ferdi Çelik (beide uit Zwolle) en Tim Zweistra (Groningen) zijn de initiatiefnemers voor het collectief. 

Karlijn Koel werd uitgeroepen tot beste actrice. Zij studeerde af in 2014 aan ArtEZ - Hogeschool voor de Kunsten in Zwolle, waarna zij in verschillende theater- en filmproducties heeft gewerkt.

  1. Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?
    PREMIUM
    Video | Serie

    Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?

    Of het nou gaat om de aanleg van wegen, het laten rijden van treinen of bepalen waar ontwikkelaars woningen bouwen. De invloed van provincies in de regio is voor iedereen voelbaar. Ook komend jaar investeren provincies honderden miljoenen euro's. Desondanks blijft traditiegetrouw de helft van de kiezers weg tijdens de provinciale verkiezingen. ,,De enige manier om dat op te krikken is het invoeren van een opkomstplicht'', denkt hoogleraar Monique Leyenaar.

In samenwerking met indebuurt Zwolle