Volledig scherm
PREMIUM
Hamid (links), gevlucht uit Iran, vindt contact maken met Nederlanders lastig. © Frans Paalman

Zwols Integratiediner wil culturen bij elkaar brengen: 'Ik spreek mijn Turkse buren nooit'

Vooroordelen wegnemen met een kop Syrische linzensoep. De Zwolse variant van het Nationaal Integratiediner wil culturen samenbrengen via schalen vol gekruid lamsvlees. ,,Je leeft makkelijk langs elkaar heen."

Tijdens het Nationaal Integratiediner van gisteravond hoopt organisator Joris de Boer vluchtelingen en buurtbewoners nader tot elkaar te brengen. ,,Nederlanders hé, die zijn altijd op tijd. De vluchtelingen komen pas later", vertelt hij lachend. Het is even voor zessen 's avonds, de laatste bloemstukken worden nog snel op de tafels gezet. De zaal in Wijkcentrum De Enk in Assendorp druppelt langzaam vol. Groepjes voornamelijk blanke mensen nemen afwachtend plaats.  

  1. Isala-verpleegkundige Rebecca raakt gevoelige snaar met ode aan politie: ‘Ze weten dat het leven klote kan zijn’

    Isa­la-verpleeg­kun­di­ge Rebecca raakt gevoelige snaar met ode aan politie: ‘Ze weten dat het leven klote kan zijn’

    Ook Rebecca Hoekstra Andringa is wel eens boos op de politie. ‘Agenten, laten we eerlijk zijn, ik ben er niet altijd dikke maten mee’, postte de verpleegkundige van Isala vanavond op haar Facebook-pagina. Maar ze heeft tegelijk mateloos respect voor het werk dat de mannen en vrouwen in het blauw uitvoeren. Haar lofzang kreeg dankzij de politie in Zwolle razendsnel een breed podium op social media.

In samenwerking met indebuurt Zwolle