Volledig scherm
Kinderen volgen de gang van een oude locomotief tijdens een modelspoorshow in Amsterdam. © archieffoto AD

Zwols modelspoorbedrijf PiCommIT failliet

Het bedrijf PiCommIT uit Zwolle, een leverancier van technische onderdelen voor de modelspoorbouw, is failliet. De eigenaar heeft het faillissement zelf aangevraagd nadat eerder dit jaar al twee werknemers op straat kwamen te staan.

Volgens curator Thim Pierik uit Zwolle was er in de laatste maanden 'nauwelijks nog activiteit' te bespeuren. Begin dit jaar werd een groot deel van het assortiment al door een ander modelspoorbedrijf uit Apeldoorn overgenomen. Eind augustus kregen twee werknemers 'met toestemming van het UWV' ontslag, meldt Pierik. ,,Er staat verder geen personeel meer op de loonlijst. Er is ook geen bedrijfspand meer. De ondernemer deed de laatste tijd zaken vanuit huis.''

Overzichtelijk

De curator noemt 't een overzichtelijk verhaal. Hij verwacht vrij snel tot een afronding te komen. Er zijn meerdere schuldeisers. Hoe hoog de totale schuldsom is, kan hij nog niet zeggen. Volgens curator Pierik heeft de hete zomer de genadeslag gegeven. ,,De ondernemer gaf aan dat het voor velen een geweldige zomer was, maar niet voor mensen in de modelspoorbouw.'' Het bedrijf had ook een webshop, maar het weer deed de verkoop geen goed.

Op de website van PiCommIT wordt het faillissement nog niet gemeld. Op de site is wel uitgelegd dat het bedrijf gespecialiseerd is in besturingssystemen voor modelauto's en -treinen van de merken iTrain en Dinamo. Ook deed het bedrijf aan demonstraties. PiCommIT werkte sinds dit voorjaar samen met het Apeldoornse modelspoorbedrijf Bentink. Dat nam afgelopen mei de verkoop van een groot aantal merken over.

  1. Nierpatiënt Marie-Ceciel uit Zwolle staat BN’ers bij in Tour de Celeb: Het was overweldigend

    Nierpa­tiënt Ma­rie-Ce­ciel uit Zwolle staat BN’ers bij in Tour de Celeb: Het was overweldi­gend

    Toen Marie-Ceciel Lenselink (54) eenmaal de kans kreeg om iets te kunnen doen voor de Nierstichting twijfelde ze geen moment. Ze gaf zich op voor het programma Tour de Celeb, waar vier bekende Nederlanders een van de zwaarste Tour de France-etappe fietsen. De Zwolse nierpatiënte werd gekoppeld aan Erik Dijkstra, die op zijn beurt keihard moest strijden om de etappe te fietsen. En van strijden weet Lenselink alles.

In samenwerking met indebuurt Zwolle