Volledig scherm
Kinderen volgen de gang van een oude locomotief tijdens een modelspoorshow in Amsterdam. © archieffoto AD

Zwols modelspoorbedrijf PiCommIT failliet

Het bedrijf PiCommIT uit Zwolle, een leverancier van technische onderdelen voor de modelspoorbouw, is failliet. De eigenaar heeft het faillissement zelf aangevraagd nadat eerder dit jaar al twee werknemers op straat kwamen te staan.

Volgens curator Thim Pierik uit Zwolle was er in de laatste maanden 'nauwelijks nog activiteit' te bespeuren. Begin dit jaar werd een groot deel van het assortiment al door een ander modelspoorbedrijf uit Apeldoorn overgenomen. Eind augustus kregen twee werknemers 'met toestemming van het UWV' ontslag, meldt Pierik. ,,Er staat verder geen personeel meer op de loonlijst. Er is ook geen bedrijfspand meer. De ondernemer deed de laatste tijd zaken vanuit huis.''

Overzichtelijk

De curator noemt 't een overzichtelijk verhaal. Hij verwacht vrij snel tot een afronding te komen. Er zijn meerdere schuldeisers. Hoe hoog de totale schuldsom is, kan hij nog niet zeggen. Volgens curator Pierik heeft de hete zomer de genadeslag gegeven. ,,De ondernemer gaf aan dat het voor velen een geweldige zomer was, maar niet voor mensen in de modelspoorbouw.'' Het bedrijf had ook een webshop, maar het weer deed de verkoop geen goed.

Op de website van PiCommIT wordt het faillissement nog niet gemeld. Op de site is wel uitgelegd dat het bedrijf gespecialiseerd is in besturingssystemen voor modelauto's en -treinen van de merken iTrain en Dinamo. Ook deed het bedrijf aan demonstraties. PiCommIT werkte sinds dit voorjaar samen met het Apeldoornse modelspoorbedrijf Bentink. Dat nam afgelopen mei de verkoop van een groot aantal merken over.

  1. Stadsbussen Zwolle krijgen ander lijnnummer, lees hier de veranderingen

    Stadsbus­sen Zwolle krijgen ander lijnnummer, lees hier de veranderin­gen

    Stadsbussen in Zwolle krijgen over een maand deels een ander lijnnummer. De bestaande situatie, waarin elke lijn twee kanten op rijdt, zorgt te vaak voor passagiers die per ongeluk de verkeerde kant op reizen. De nieuwe situatie gaat in als het nieuwe busstation en de busbrug op 17 februari in gebruik worden genomen. Eerder werd al duidelijk dat de bus dan een veel groter deel van Stadshagen bedient. Door werkzaamheden bij het station rijden ieder uur tientallen bussen door de Hortensiastraat tussen Assendorp en de Pierik.

In samenwerking met indebuurt Zwolle