Volledig scherm
PREMIUM
Restafvalcontainers worden geleegd in Zwolle. © Frans Paalman

Zwols plan voor afvalscheiding levert nog vrijwel niets op

De Zwolse plannen om restafval bij huishoudens drastisch te verminderen hebben nog vrijwel geen effect. Ondanks alle acties en goede bedoelingen bieden Zwollenaren slechts enkele kilo's minder restafval aan dan een jaar eerder.

Een omvangrijk grondstoffenplan, een proef met extra beloningen bij goed scheiden en betere service hebben vooralsnog maar een zeer beperkt effect op de vermindering van de Zwolse afvalberg. Waar Zwolle zichzelf tot doel stelde de 190 kilo restafval per persoon van 2016 terug te dringen naar 100 kilo eind 2020, lijkt dit inmiddels een onmogelijke opgave. De teller stond eind 2018 immers nog op 184 kilo restafval, slechts twee kilo minder dan een jaar eerder. Dit blijkt uit het jaarverslag van afvalverwerker Rova.

  1. ‘Hij kerfde zijn naam in haar buik’: man uit Zwolle in cel voor aanbieden vriendin voor seks
    PREMIUM

    ‘Hij kerfde zijn naam in haar buik’: man uit Zwolle in cel voor aanbieden vriendin voor seks

    Maandenlang zou een 26-jarige Zwolse als prostituee zijn aangeboden in een kelderbox in de binnenstad. Wie het nummer bij de seksadvertentie belde, kreeg haar vriend Sebu M. (37) aan de lijn. Dat ze ‘van hem’ was maakte M. duidelijk door zijn naam in haar buik te kerven. Zelf ontkent de man in alle toonaarden. Ja, hij sloeg haar eens uit woede. Justitie zit enorm met de zaak in de maag, bleek gisteren.

In samenwerking met indebuurt Zwolle