Volledig scherm
Het stadskantoor van Zwolle. © Erna Lammers

Zwols stadskantoor krijgt fysiek statement tegen discriminatie

In het stadskantoor van de gemeente Zwolle komt een fysiek statement tegen discriminatie. Creatievelingen en kunstenaars mogen hier voorstellen voor doen.

De Zwolse gemeenteraad komt dinsdagavond unaniem met een motie die hiertoe oproept. De raadsleden constateren dat 'het maatschappelijk debat steeds meer verhardt, waarbij het discriminatieverbod steeds minder wordt nageleefd'. Daarom wil ze dat het college van burgemeester en wethouders ervoor zorgt dat artikel 1 van de Grondwet op een opvallende plek in het stadskantoor zichtbaar wordt. Het woord is nu aan creatieve en kunstzinnige inwoners om met ideeën te komen. 

  1. Vriendschap boezemvrienden eindigt in drama
    PREMIUM
    Reconstructie

    Vriend­schap boezem­vrien­den eindigt in drama

    Dagenlang ligt het in stukken gesneden lichaam van de 38-jarige Deniz Guldogdu uit Zwolle in de kruipruimte van het huis van zijn boezemvriend. Die kameraad, Mark de G., doet alsof hij van niets weet. Hij helpt bij het zoeken en laat zijn zoontjes spelen in het huis waar hij zelf - zo zegt justitie - het lijk bewerkte. Dit is het verhaal van een bizar misdrijf in Zwolle-Zuid, waar het laatste woord nog niet over gesproken is.

In samenwerking met indebuurt Zwolle