Volledig scherm
De advertentie op Marktplaats.

Zwolse advertentie ‘Stomme Audi’ gaat viral

ZWOLLE – ‘Te koop: Stomme Audi’. Op Marktplaats vertelt Jonathan Mak uit Zwolle eerlijk wat de auto die hij wil verkopen mankeert. De advertentie is al ruim 140.000 keer bekeken. Nadat het viral ging op social media heeft hij honderden reacties gekregen. Woensdag komt een mogelijke koper kijken naar de auto.

„Het is over. We zijn uit elkaar gegroeid. Ik ben er klaar mee. Stomme Audi. Maar mijn eens zo geliefde bolide verdient het niet om zomaar aan de kant geschoven te worden. Wellicht kan hij gelukkig worden met een ander.” Mak probeert met deze tekst zijn Audi te verkopen op Marktplaats.

Pluspunten
In de advertentie staat een opsomming van pluspunten, waarbij aangegeven is dat ze niet waar zijn. Ook de foto geeft niet echt een realistisch beeld. „De auto komt hier vers uit de wasstraat en ik heb er twee instagram filters overheen geknald anders komt er helemaal geen hond op af”, schrijft Mak.

De Zwollenaar krijgt veel reacties op de advertentie. Sinds de actie op social media rondging zijn de reacties toegenomen: „Zaterdag heb ik de advertentie geplaatst. Nu word ik om de vijf minuten gebeld, ik heb mijn telefoon op stil gezet. Iedereen vindt het vooral een originele advertentie.”

Eerlijk
Vijf jaar reed Mak rond in de auto. „De auto vind ik niet echt zo stom. Ik heb er prima in gereden. Eerlijkheid duurt het langst. Het werkt want twee maanden geleden heb ik mijn telefoon op dezelfde manier verkocht. Ik ga het zeker vaker doen.”

In samenwerking met indebuurt Zwolle