Bij een grote politieactie in deze woning in Gronau werd Abbas uit Zwolle als verdachte opgepakt. Zijn broer Idris (foto) werd in Zwolle aangehouden.
Volledig scherm
Bij een grote politieactie in deze woning in Gronau werd Abbas uit Zwolle als verdachte opgepakt. Zijn broer Idris (foto) werd in Zwolle aangehouden. © Frank Timmers / Privéfoto

Zwolse broers Idris en Abas M. opgepakt voor moordplannen

Video & updateDe politie heeft maandag de Zwolse broers Idris en Abas M. (26 en 25 jaar) opgepakt op verdenking van een moordpoging in Zwolle. Hij en zijn broer worden daarnaast verdacht van uitlokken van een moord. Ook een Zwolse man (50) en vrouw (48) zijn maandagochtend opgepakt in hun woning aan de Zwolse Vrouwenlaan, wegens wapenbezit. 

 1. Oud plan om miljoenenbrug voor studenten Windesheim te bouwen afgestoft, ondanks dat het Zwolle eerder onhaalbaar leek
  PREMIUM
  Video

  Oud plan om miljoenen­brug voor studenten Windesheim te bouwen afgestoft, ondanks dat het Zwolle eerder onhaalbaar leek

  Te duur, en het is maar de vraag of studenten er echt gebruik van gaan maken. Het plan om de stroom studenten naar Hogeschool Windesheim via een brug over de IJsselallee te laten lopen, sneuvelde twaalf jaar geleden. Maar het idee is opgefrist en afgestoft en de kans is groot dat de miljoeneninvestering toch echt gaat plaatsvinden. En dat dankzij het idee van een wandelpad naar de IJssel.
 2. Doelwit mislukte liquidatie Zwolle doet zijn verhaal: ‘Snotneusjes met wapens maken mij niet bang’
  PREMIUM
  video

  Doelwit mislukte liquidatie Zwolle doet zijn verhaal: ‘Snotneus­jes met wapens maken mij niet bang’

  Hij duikt uit alle macht weg voor de plotselinge kogelregen. Idris (25) zoekt eerst bescherming achter de deur van zijn eigen auto en daarna achter een ander geparkeerd voertuig. Het wapen van de schutter weigert. De Zwollenaar bedenkt zich geen moment en rent de Van Disselstraat in, naar zijn woning. De schutter schiet opnieuw. Idris klimt via een schutting zichzelf in veiligheid. Op straat liggen 33 kogelhulzen. De 25-jarige Zwollenaar overleeft ternauwernood een aanslag op zijn leven.

In samenwerking met indebuurt Zwolle

 1. Protest rond Maagdenrotonde Apeldoorn na ingaan avondklok
  Play

  Protest rond Maagdenro­ton­de Apeldoorn na ingaan avondklok

 2. Samenvatting | Feyenoord - AZ
  PREMIUM
  Play
  VIDEO

  Samenvat­ting | Feyenoord - AZ

  24 januari