Volledig scherm
PREMIUM
Zwollenaar Roland van Ark is nog druk in de weer om zijn brouwerij binnenkort in bedrijf te kunnen nemen. © Frans Paalman

Zwolse brouwerij Bohemean bijna in bedrijf, nu écht

Zijn Zwolse bierbrouwerij had al bijna een jaar in bedrijf moeten zijn. In plaats daarvan overwoog Roland van Ark het bijltje erbij neer te gooien. Maar de Zwollenaar overwon tegenslagen en staat aan de vooravond van een nieuw avontuur. Nu écht.

Een jaar terug in de tijd, het is januari 2018. Roland van Ark ontvouwt in de Stentor zijn plannen voor een nieuwe Zwolse brouwerij aan de Westerlaan. In een oud pand van de Nederlandse Spoorwegen wil de vijftiger werk maken van zijn passie. In het gebouw waar vanaf 1910 elektriciteit opgewekt werd voor de NS-werkplaats en later onder meer de verkeersleiding voor alle spoorverbindingen in Noordoost-Nederland zat, zou vanaf maart vorig jaar zijn Bohemean-bier gebrouwen moeten worden.

  1. Supporters PEC Zwolle na verplaatsen Ajax-uit: ‘aan Jan met de pet wordt niet meer gedacht’
    Video

    Supporters PEC Zwolle na verplaat­sen Ajax-uit: ‘aan Jan met de pet wordt niet meer gedacht’

    Freddy Eikelboom is als voorzitter van de supportersclub van PEC Zwolle witheet van woede over het besluit van voetbalbond KNVB om de wedstrijd tussen Ajax en PEC Zwolle te verplaatsen van zaterdag 2 maart naar woensdagavond 13 maart. En dan ook nog eens op het ondoenlijke tijdstip van 18.30 uur. ,,Los wat dit sportief voor PEC Zwolle betekent, is dit een ramp voor supporters. Aan Jan met de pet wordt in voetballand weer eens niet gedacht.”

In samenwerking met indebuurt Zwolle