Bryan hoopte bij de rechter duizenden euro's van DUO terug te krijgen.
Volledig scherm
PREMIUM
Bryan hoopte bij de rechter duizenden euro's van DUO terug te krijgen. © Frans Paalman

Zwolse Bryan kan fluiten naar zijn duizenden DUO-euro’s na gemist vinkje: rechter verwerpt zijn protest

Veertienduizend euro. Dat bedrag liep de Zwolse Bryan mis doordat hij tijdens zijn studietijd één digitaal vinkje miste. Via de rechter hoopte hij DUO te kunnen dwingen om hem met terugwerkende kracht alsnog te geven waar hij recht op had, maar dat is mislukt. „Maar als zij een foutje maken, kunnen ze het wel herstellen.”

7 reacties

 • H Scheerooren

  1 jaar geleden
  DUO is altijd al een falende organisatie geweest. Ook ruim voor die tijd dat het DUO heette. Belastingdienst en deze club daar moet je geen trammelant mee http://krijgen.Er is weinig tot géén flexibiliteit hier. Maak uw borst maar nat, dit wordt alleen maar erger zolang we alles aan "de automatisering" overlaten. Nee gewoon lekker bitcoin minen met een legale stroompijp driehoog achter. lekker toch? De door dezelfde overheid geredde "dominee-banken" adviseren ons nu opeens te gaan beleggen.?!?
 • Klaasje Schepers

  1 jaar geleden
  Vervelend, maar inderdaad niet goed opgelet. En ach, als je een huis koopt zitten er heus een vloer en een keuken in die in de meeste gevallen nog goed zijn.
 • Adri Van Ommen

  1 jaar geleden
  Als ik het goed lees krijgt hij over het laatste jaar wel zijn geld als gift. Met andere woorden, DUO herstelt voor het laatste jaar wel de fout die Bryan heeft gemaakt. Als je zelf een beetje op je financiën let, kun je zo’n foutje binnen een jaar wel ontdekken. DUO houdt studenten regelmatig op de hoogte van de hoogte van hun studieschuld. Als je daar zelf niet naar kijkt, ben je daar ook zelf verantwoordelijk voor.
 • E van der Harg

  1 jaar geleden
  Doe jij iets fout, dan ben je de klos, doet de Overheid iets fout dan komen ze er mee weg en mag jij betalen.... kijk maar naar deze zaak, kijk maar naar de frauduleuze toestanden in de kinderopvang.. Onze Overheid acht zichzelf onfeilbaar en onaantastbaar en als ik overwoog Hoger Beroep...al was t maar om de jurisprudentie.
 • Erik Bartens

  1 jaar geleden
  @Godebald van Binsbergen Als je alleen al denkt dat je op de overheid kan vertrouwen gaat het al mis, zorg dat je onafhankelijk word en het leven word zoveel leuker, de overheid zit er niet voor ons maar voor hun eigen kliekje en natuurlijk money
 1. Zwolse Bryan mist bij DUO één vinkje en loopt daardoor 14.000 euro mis: ‘Dit voelt onwijs oneerlijk’
  PREMIUM

  Zwolse Bryan mist bij DUO één vinkje en loopt daardoor 14.000 euro mis: ‘Dit voelt onwijs oneerlijk’

  Eén digitaal vinkje vergat hij aan te kruisen bij zijn inschrijving bij DUO, en dat ontdekte de Zwolse student Bryan pas vier jaar later. Het resultaat: de toenmalige Pabo-student liep 14.000 euro mis. Totaal onredelijk voor zo’n klein foutje, vindt hij. Ook omdat het aanvragen van deze beurs bij 1 op de 4 studenten niet goed lijkt te gaan. En dus trok hij donderdag DUO mee naar de rechtbank.