Zwollenaar Bryan sleept DUO voor de rechter: in zijn studietijd liep hij 14.000 euro mis.
Volledig scherm
PREMIUM
Zwollenaar Bryan sleept DUO voor de rechter: in zijn studietijd liep hij 14.000 euro mis. © Frans Paalman

Zwolse Bryan mist bij DUO één vinkje en loopt daardoor 14.000 euro mis: ‘Dit voelt onwijs oneerlijk’

Eén digitaal vinkje vergat hij aan te kruisen bij zijn inschrijving bij DUO, en dat ontdekte de Zwolse student Bryan pas vier jaar later. Het resultaat: de toenmalige Pabo-student liep 14.000 euro mis. Totaal onredelijk voor zo’n klein foutje, vindt hij. Ook omdat het aanvragen van deze beurs bij 1 op de 4 studenten niet goed lijkt te gaan. En dus trok hij donderdag DUO mee naar de rechtbank.

8 reacties

 • Paul Lamote

  6 maanden geleden
  Als je nog geen studiebeurs kunt aanvragen heb je op het HBO niets te zoeken.
 • Andreas Hagedoorn

  6 maanden geleden
  Namens het DUO een nieuwe auto, want laten we eerlijk zijn: een huis kun je er niet mee financieren en de opleiding is al afgerond en afbetaald. Met de complimenten van de belastingbetaler. Gratis geld.
 • Pieter J. den Ouden

  6 maanden geleden
  Hoever kijken we terug als het om fouten gaat? Wat mij betreft niet doen. Veel mensen hebben op allerlei terreinen dergelijke pech en dat heet dan terecht ' eigen schuld, dikke bult '.
 • T. Klok

  6 maanden geleden
  Als ik het goed begrijp gaat dit alleen om studenten met ouders met een laag inkomen? Als je ouders wél bijdragende leden van de maatschappij zijn, loop je als student dus 14.000 euro mis? Ook opvallend dat een student 1000 euro per maand nodig is, dat was in mijn tijd wel anders. Maar ja, als je daarvan 400 gratis krijgt is het ook wel makkelijk. Hoe moeten deze jongeren die al uit een achterstandsmilieu komen, ooit leren met geld om te gaan? En ook even niet vergeten, dit is ons belastinggeld!
 • Andreas Hagedoorn

  6 maanden geleden
  Dus omdat je vooraf niet goed oplet en 4 jaar lang hebt kunnen doorgaan met wat je doet en achteraf erachter komt dat meer geld had kunnen krijgen, als je vooraf beter hebt opgelet, vind je dat je nu recht hebt op geld om de studie die je bijna hebt afgerond te bekostigen? Vat ik dat goed samen?
 1. Hendrik (54) krijgt werkstraf vanwege hetze tegen Zwolse wethouder en ambtenaar: ‘Uitermate ernstig’
  PREMIUM

  Hendrik (54) krijgt werkstraf vanwege hetze tegen Zwolse wethouder en ambtenaar: ‘Uitermate ernstig’

  Een Zwollenaar die zijn zin niet kreeg bij de afhandeling van een klacht tegen de gemeente heeft bijna twee jaar lang Jan en alleman bestookt met e-mails, waarin hij voormalig wethouder Klaas Sloots en een klachtenfunctionaris van de gemeente beschuldigde van fraude, valsheid in geschrifte en plichtsverzuim. ,,Ongehoord’’, noemde de politierechter in Zwolle het gedrag van de 54-jarige Hendrik van E. uit Zwolle.