Volledig scherm
Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw (man). © Stockadr

Zwolse cardioloog De Boer koninklijk onderscheiden

Prof. dr. Menko Jan de Boer uit Zwolle heeft vanavond de koninklijke onderscheiding Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw gekregen uit handen van burgemeester Henk Jan Meijer. Dit vanwege alles wat De Boer doet op het gebied van het behandelen van hart- en vaatziekten.

De uitreiking van de onderscheiding vond plaats in het Zwolse IJsseldelta Center. De Zwollenaar bedacht samen met drie andere cardiologen van Isala Pionierswerk de in 2006 ingevoerde standaardbehandeling voor een acute hartinfarct, ook wel bekend als ‘dotteren’. Hiermee heeft hij de zorg voor patiënten met hart- en vaatziekten over de hele wereld verbeterd.

Na zijn promotie in 1994 begon De Boer in 2010 als afdelingshoofd en hoogleraar cardiologie aan het Radboudumc in Nijmegen. Op het gebied van de acute cardiologie waren de Eerste Harthulp en de ketenzorg rondom de infarctpatiënt projecten waar hij zich mee bezig hield. Niet alleen als dokter is hij actief. Hij geeft ook les aan studenten en leidt ze op tot dokter. De Zwollenaar is zich altijd blijven inzetten voor de internationale ontwikkeling van de cardiologie. 

  1. Invloedrijke Zwollenaar is helemaal niet bezig met lijstjes
    PREMIUM

    Invloedrij­ke Zwollenaar is helemaal niet bezig met lijstjes

    Plek 123. Gefeliciteerd. Jacco Vonhof weet zaterdagochtend even niet waarover dit appje van een zakelijke relatie over gaat. 123? Van welke lijst? Al snel weet de Zwolse ondernemer en voorzitter van MKB Nederland waar het om gaat. De Top 200 van invloedrijkste Nederlanders, samengesteld door de Volkskrant. ,,Grappig’’, reageert hij. ,,Maar voor mij is er maar een positie die er toe doet: de nummer 1 van MKB Nederland. Dat is voor mij de belangrijkste plek, daar wil ik het goed doen.’’

In samenwerking met indebuurt Zwolle