Volledig scherm
PREMIUM
Voorzitter Hennie Kenkhuis vol trots op het nieuwe kunstgrasveld van de Zwolse Boys. © Frans Paalman

Zwolse clubs juichen om nieuw kunstgras

Dolblij zijn ze op sportpark Jo van Marle in Zwolle-Zuid. De splinternieuwe kunstgrasmatten van voetbalverenigingen Zwolsche Boys en ZAC bevallen na de eerste trainingen zo goed, dat beide clubs de eerste elftallen er op willen laten spelen. Ook kan eindelijk weer volop worden getraind. Vorig seizoen lagen de natuurgrasmatten er in november al dor en afgetrapt bij.

Bij Zwolsche Boys is het bestaande kunstgrasveld vervangen, terwijl bij ZAC een volledig nieuw veld is aangelegd. Nu de nieuwe velden in gebruik zijn genomen, komt een einde aan een hoop geharrewar over de aanleg ervan. ZAC claimde vorig jaar al een nieuw veld, maar kreeg van de gemeente Zwolle aanvankelijk nul op het rekest. Voor trainingen moest maar worden uitgeweken naar andere verenigingen. Uiteindelijk bleek toch geld beschikbaar voor een nieuw veld.

  1. Diezerbrink in Zwolle op de schop: rotonde verdwijnt, meer ruimte voor voetgangers in winkelgebied
    PREMIUM

    Diezer­brink in Zwolle op de schop: rotonde verdwijnt, meer ruimte voor voetgan­gers in winkelge­bied

    Met het verplaatsen van de boom op de bekende rotonde bij café Stroomberg, is de herontwikkeling van winkelgebied Diezerbrink deze week symbolisch gestart. Het gebied wordt vanaf maart flink aangepakt, te beginnen met de rotonde (die verdwijnt) en het eerste deel van de Thomas à Kempisstraat (tot aan de Vechtstraat). De winkeliersvereniging is blij, maar niet iedereen voelt zich gehoord.

In samenwerking met indebuurt Zwolle