Emin Y. werd begin dit jaar veroordeeld voor cocaïnehandel en moet nu bijna 23.000 euro aan winst afstaan, bepaalt de rechtbank in Zwolle. Y. ontsnapte in 2019 in de Zwolse wijk Holtenbroek aan de dood toen hij werd beschoten door een kopstuk van een concurrerende groep drugsdealers.
Volledig scherm
PREMIUM
Emin Y. werd begin dit jaar veroordeeld voor cocaïnehandel en moet nu bijna 23.000 euro aan winst afstaan, bepaalt de rechtbank in Zwolle. Y. ontsnapte in 2019 in de Zwolse wijk Holtenbroek aan de dood toen hij werd beschoten door een kopstuk van een concurrerende groep drugsdealers. © News United / Stefan Verkerk | Nicole van den Hout

Zwolse drugsoorlog: dealer die moordaanslag overleefde moet 23.000 euro cokewinst afstaan

De Zwolse drugsdealer Emin Y. moet bijna 23.000 euro aan cokewinst afstaan. Justitie wilde de man eigenlijk ruim drie keer zoveel geld afpakken, maar omdat twee anderen ook zijn veroordeeld gaat de rechtbank uit van een gelijke winstdeling. Y. werd veroordeeld als een van de mensen achter de Omar-drugslijn en ontsnapte in 2019 aan een moordaanslag rond de Zwolse drugsoorlog.

  1. LIVE | Toeleven naar Sallandse derby in Heino, Go Ahead Kampen wint topper in 1D en Batavia’90 de beste van Lelystad
    PREMIUM
    Liveblog

    LIVE | Toeleven naar Sallandse derby in Heino, Go Ahead Kampen wint topper in 1D en Batavia’90 de beste van Lelystad

    Hoewel er dit weekend niet wordt gevoetbald in de Jack’s League, Derde Divisie en Hoofdklasse, hoeven we ons niet te vervelen. In de competities daaronder rolt de bal namelijk wel gewoon. Zo staan in de derde klasse C Hatto Heim en Hattem tegenover elkaar, terwijl de tweede klasse G in het teken staat van de ‘strijd om Lelystad’ tussen Batavia’90 en Unicum. Ook Zwart Wit’63 en CSV Apeldoorn komen in actie. We sluiten het liveblog vanavond af met de Sallandse derby tussen Heino en Rohda Raalte. Kortom, ook zonder onze topamateurclubs valt er genoeg te beleven.