Ontwikkelingseconoom Ruud Bronkhorst (72) is auteur van 'De economie van de mensenrechten, geef leefbaar loon om armoede te bestrijden'. Een exemplaar ligt voor hem.
Volledig scherm
PREMIUM
Ontwikkelingseconoom Ruud Bronkhorst (72) is auteur van 'De economie van de mensenrechten, geef leefbaar loon om armoede te bestrijden'. Een exemplaar ligt voor hem. © Frans Paalman

Zwolse econoom wijst regeringsleiders de weg in strijd tegen armoede: ‘Fair trade gaat niet ver genoeg’

De Zwolse ontwikkelingseconoom Ruud Bronkhorst (72) schetst in zijn boek De economie van de mensenrechten, geef leefbaar loon om armoede te bestrijden een wereld waarin een paar belangrijke oorzaken van oorlogen en vluchtelingenstromen verdampen. Als het aan hem ligt verplichte literatuur voor regeringsleiders.

 1. Hamer, bivakmuts en ‘sluw plan’ via de app: vernieling rond Zwolse drugsoorlog ‘lijkt zo klaar als een klontje’
  PREMIUM

  Hamer, bivakmuts en ‘sluw plan’ via de app: vernieling rond Zwolse drugsoor­log ‘lijkt zo klaar als een klontje’

  De kop van een hamer vliegt dwars door een autoruit heen, bijna exact een jaar geleden op een zaterdagavond in Zwolle. De inzittenden wijzen twee mannen aan als daders, en bij hen in de auto vindt de politie diezelfde avond een steel van een hamer die precies past bij de kop. En later nog appjes die op een bekentenis lijken. Maar een veroordeling bij dit incident rond de Zwolse drugsoorlog blijkt geen simpele optelsom.

In samenwerking met indebuurt Zwolle

 1. Aantal peperdure huizen flink gestegen in Zwolle
  Play

  Aantal peperdure huizen flink gestegen in Zwolle

 2. Rapper DMX (50) overleden na mogelijke overdosis
  Play

  Rapper DMX (50) overleden na mogelijke overdosis