Bewoners van Westenholte vechten al bijna negentien jaar voor de kap van eiken langs het Tijmpad die voor overlast zorgen. De rechter heeft nu geoordeeld dat de bomen moeten blijven staan.
Volledig scherm
PREMIUM
Bewoners van Westenholte vechten al bijna negentien jaar voor de kap van eiken langs het Tijmpad die voor overlast zorgen. De rechter heeft nu geoordeeld dat de bomen moeten blijven staan. © Frans Paalman

Zwolse eiken blijven, net als de ergernis. Na negentien jaar geharrewar

Negentien jaar. Er zijn soapseries die minder lang duren. De laatste aflevering van een bomenkwestie in Westenholte lijkt nu toch echt opgenomen. Terwijl buurtbewoners al sinds 2000 van overlastgevende eiken af willen - ‘En ze groeien alleen maar door!’ -, heeft de rechter definitief een streep door de kap gezet. De gemeente Zwolle wilde wel meewerken, maar stichting Groenstad Zwolle vocht de kap met succes aan. ,,Natuurlijk snap ik de overlast. Maar kijk nou wat je ervoor terugkrijgt", zegt voorzitter Dirk Maas. De geërgerde buurt heeft daar geen boodschap aan. ,,Wij hebben de hele zomer geen zonlicht.”