Bewoners van Westenholte vechten al bijna negentien jaar voor de kap van eiken langs het Tijmpad die voor overlast zorgen. De rechter heeft nu geoordeeld dat de bomen moeten blijven staan.
Volledig scherm
PREMIUM
Bewoners van Westenholte vechten al bijna negentien jaar voor de kap van eiken langs het Tijmpad die voor overlast zorgen. De rechter heeft nu geoordeeld dat de bomen moeten blijven staan. © Frans Paalman

Zwolse eiken blijven, net als de ergernis. Na negentien jaar geharrewar

Negentien jaar. Er zijn soapseries die minder lang duren. De laatste aflevering van een bomenkwestie in Westenholte lijkt nu toch echt opgenomen. Terwijl buurtbewoners al sinds 2000 van overlastgevende eiken af willen - ‘En ze groeien alleen maar door!’ -, heeft de rechter definitief een streep door de kap gezet. De gemeente Zwolle wilde wel meewerken, maar stichting Groenstad Zwolle vocht de kap met succes aan. ,,Natuurlijk snap ik de overlast. Maar kijk nou wat je ervoor terugkrijgt", zegt voorzitter Dirk Maas. De geërgerde buurt heeft daar geen boodschap aan. ,,Wij hebben de hele zomer geen zonlicht.”

 1. Veiligheidsregio IJsselland geeft ruimte voor statement horeca: 'Maar alleen van 12.00 tot 17.00 uur’
  PREMIUM

  Veilig­heids­re­gio IJsselland geeft ruimte voor statement horeca: 'Maar alleen van 12.00 tot 17.00 uur’

  De elf gemeenten in de Veiligheidsregio IJsselland hebben afgesproken dat zij horeca de ruimte mogen geven om morgenmiddag ‘een statement’ te maken. Dit zegt Veiligheidsregio-voorzitter Peter Snijders. In zijn eigen Zwolle knijpt de burgemeester morgen tussen 12.00 en 17.00 uur een oogje dicht. ,,Dat moet veilig en het is niet de bedoeling dat ze een dagomzet draaien.”
 2. De dood van zijn nichtje Anouk heeft PEC-trainer Dick Schreuder harder gemaakt: ‘Voor klagers heb ik geen tijd meer’
  PREMIUM

  De dood van zijn nichtje Anouk heeft PEC-trai­ner Dick Schreuder harder gemaakt: ‘Voor klagers heb ik geen tijd meer’

  Dick Schreuder deed iets wat niet echt gebruikelijk is in de egoïstische voetbalwereld: de trainer van PEC Zwolle koos na zijn scheiding in 2005 niet voor de baan die hij ambieerde, maar voor de opvoeding van zijn twee dochters. Een gesprek over vaderschap, leiderschap en de tragische dood van zijn nichtje Anouk, waardoor hij andermaal de bevestiging kreeg dat hij destijds de juiste beslissing maakte.