Zwolse Gerda maakte jarenlang furore als Europese Madonna

videoMadonna wordt vandaag 60. Een bijzondere dag voor de Queen of Pop, maar óók voor Gerda Hoogeveen (51). Als 'Europese versie' van Madonna stond de Zwolse jarenlang in discotheken met de hits van haar idool. ,,Ik verdiende meer geld dan artiesten die een eigen single uitbrachten."

 1. Familie van opgegeven kankerpatiënt Dilara huilt tranen van geluk in Istanboel: ‘Het is een wonder’
  PREMIUM
  22

  Familie van opgegeven kankerpa­tiënt Dilara huilt tranen van geluk in Istanboel: ‘Het is een wonder’

  Er gloort hoop voor de 25-jarige Dilara, zegt haar familie. De jonge Zwolse werd in januari in allerijl vanuit ziekenhuis Isala in Zwolle naar Turkije gebracht, nadat Nederlandse artsen de behandeling wilden staken omdat ze die als uitzichtloos beschouwden. ,,We huilden van verdriet en nu huilen we tranen van geluk’’, vertelt haar broer Onur Sahin. Hij spreekt van een wonder.
 2. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.