Volledig scherm
PREMIUM
Hond Noa is terecht. Ze is alleen nog wel wat mager. © Eigen foto

Zwolse hond Noa na wekenlange zoektocht terecht

Hond Noa uit Zwolle, die twee weken geleden ontsnapte op een Zeeuws eiland, is eindelijk weer terug. ,,Ze is wat mager en heeft een paar krassen op haar neus, maar ik ben zo enorm blij”, zegt haar baasje, Myrthe Zintel, die vanavond weer herenigd wordt met haar viervoeter.

Vocht Zintel eerst tegen de tranen omdat ze vreesde voor het leven van Noa, nu huilt ze tranen van geluk. Noa is terug en lijkt haar vlucht van meerdere weken redelijk goed doorstaan te hebben. ,,Ze moet nog wel even naar de dierenarts. En uiteraard zal ze hier in Zwolle weer op kracht moeten komen, maar ik heb er vertrouwen in dat dit goed komt.”

  1. Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?
    PREMIUM
    Video | Serie

    Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?

    Of het nou gaat om de aanleg van wegen, het laten rijden van treinen of bepalen waar ontwikkelaars woningen bouwen. De invloed van provincies in de regio is voor iedereen voelbaar. Ook komend jaar investeren provincies honderden miljoenen euro's. Desondanks blijft traditiegetrouw de helft van de kiezers weg tijdens de provinciale verkiezingen. ,,De enige manier om dat op te krikken is het invoeren van een opkomstplicht'', denkt hoogleraar Monique Leyenaar.

In samenwerking met indebuurt Zwolle