Volledig scherm
PREMIUM
Mitchel Bredewold (28) is souschef bij Stadscafé Blij. Hij werkt al sinds de start in de restaurantkeuken van het Zwolse café. © Frans Paalman

Zwolse horeca schreeuwt om personeel: 'Koks gezocht!'

Het is bijna vechten om personeel in de Zwolse horeca. Niet alleen bedienend personeel, maar juist ook koks zijn maar moeilijk te vinden én binnen te houden. Oorzaken? 'De beloning, de werkdruk en de lange dagen', zeggen horeca-ondernemers, opleiders en Koninklijke Horeca Nederland.

Noodgedwongen moest Mark Corporaal in eerste instantie zijn net geopende Hap- en Tapkamer aan de Luttekestraat in Zwolle enkele dagen per week dichthouden. Waarom? ,,Ik kon geen kok vinden", aldus de mede-eigenaar van Stadscafé Blij waar de nieuwe loot onderdeel van is. In plaats van zijn andere koks over de kling te jagen met fors veel overuren, hield hij liever de deuren even dicht.

  1. Waarom wilde dieren vaker en vaker in onze koplampen verschijnen
    PREMIUM
    Vijf vragen

    Waarom wilde dieren vaker en vaker in onze koplampen verschij­nen

    Reeën, herten, zwijnen; het aantal wildaanrijdingen loopt op. Vorig jaar telde Stichting Wildaanrijdingen Nederland, die de cijfers bijhoudt voor Overijssel, Gelderland, Noord-Brabant en Noord-Holland, al méér dodelijke wildaanrijdingen dan in 2017. Dit jaar lijkt dat aantal weer hoger te worden van 400 naar 500 dode dieren per maand, alleen al in het geregistreerde gebied. Hoe komt dat? Vijf vragen over wilde dieren in het zicht van onze koplampen.

In samenwerking met indebuurt Zwolle