Volledig scherm
PREMIUM
Mitchel Bredewold (28) is souschef bij Stadscafé Blij. Hij werkt al sinds de start in de restaurantkeuken van het Zwolse café. © Frans Paalman

Zwolse horeca schreeuwt om personeel: 'Koks gezocht!'

Het is bijna vechten om personeel in de Zwolse horeca. Niet alleen bedienend personeel, maar juist ook koks zijn maar moeilijk te vinden én binnen te houden. Oorzaken? 'De beloning, de werkdruk en de lange dagen', zeggen horeca-ondernemers, opleiders en Koninklijke Horeca Nederland.

Noodgedwongen moest Mark Corporaal in eerste instantie zijn net geopende Hap- en Tapkamer aan de Luttekestraat in Zwolle enkele dagen per week dichthouden. Waarom? ,,Ik kon geen kok vinden", aldus de mede-eigenaar van Stadscafé Blij waar de nieuwe loot onderdeel van is. In plaats van zijn andere koks over de kling te jagen met fors veel overuren, hield hij liever de deuren even dicht.

In samenwerking met indebuurt Zwolle