Inwoners van het Brabantse Oosterhout kregen dit weekend al een polsbandje als ze 'uit' wilden.
Volledig scherm
PREMIUM
Inwoners van het Brabantse Oosterhout kregen dit weekend al een polsbandje als ze 'uit' wilden. © Pix4Profs / Johan Wouters

Zwolse horeca vervangt QR-code na één keer scannen voor polsbandje: vrij bewegen van kroeg naar kroeg

Hossen van kroeg naar kroeg of even een frisse neus halen zonder elke keer opnieuw een QR-code te laten zien? Dát is vanaf aankomend weekend weer mogelijk voor de echte kroegtijgers in Zwolle. Zij krijgen vanaf nu na één keer checken een polsbandje en ontlopen vervolgens iedere keer controle als ze ergens anders naar binnen willen.

8 reacties

 • Petra de Vreede

  1 jaar geleden
  Wat een gezeik joh, blijf allemaal lekker thuis hoef je je ook niet te ergeren. Het is jouw eigen keus om niet gevaccineerd te worden, maar dan ook niet overal over lopen te piepen. De wereld draait niet alleen om jou.
 • Albert

  1 jaar geleden
  Fraude is eenvoudig: je laat je controleren, knipt het bandje af plakt die met 10 secondenlijm en het bandje gaat om de pols van een vriend. Zelf ga je weer een nieuw bandje halen.
 • Gerrit S

  1 jaar geleden
  Alleen samen.....nou ja, met uitzondering van mensen die andere keuzes maken!
 • Ee Van Waardhuizen

  1 jaar geleden
  Hoe dan ook, moet je controleren... Of op een QR code.. Of op een polsbandje.. Lood om oud ijzer
 • Andreas Hagedoorn

  1 jaar geleden
  Goed bedacht, alleen is de controle op polsbandjes vanuit de interne controle gedachte niet traceerbaar, zoals dat met de coronapas wel is, want die is op naam. Simpel gezegd: Harry heeft zich geïdentificeerd, krijgt een polsbandje en geeft deze aan Henk, want dan hoeft Henk zich niet te identificeren, want Henk is niet gevaccineerd. Los van het feit dat ik, als gevaccineerde, het dikke onzin vind om überhaupt te vragen om een pas en het je eigen verantwoordelijkheid en keuze is.. dit werkt niet