Volledig scherm
Jolanda Kok © VVD Zwolle

Zwolse Jolanda Kok kiest voor mantelzorg en moederschap en stopt als VVD-raadslid

VVD-raadslid Jolanda Kok neemt afscheid van de Zwolse gemeenteraad. Ze heeft besloten uit Zwolle te verhuizen om te gaan mantelzorgen voor haar ouders. Daar komt bij dat ze recent moeder is geworden.

‘Het moederschap heeft meer met mij gedaan dan verwacht en hierdoor is mijn prioritering veranderd’, schrijft ze in haar ontslagbrief. ‘Dit kwam samen met het feit dat ik altijd heb gezegd, dat als mijn ouders zorg en hulp nodig hebben, ik deze rol op mij zal nemen met mijn gezin. Door een samenloop van omstandigheden is dit moment nu aangebroken en ga ik buiten de gemeente Zwolle wonen en zorgen voor mijn gezin en mijn ouders.’

Kok was sinds 2018 raadslid en hield zich bezig met jeugdzorg, onderwijs, beheer openbare ruimte, cultuur en emancipatie.

Respect

,,In ons VVD-team ga ik haar missen als volksvertegenwoordiger met een bewonderenswaardige betrokkenheid in haar wijk Kamperpoort en grote inzet op haar portefeuilles‘’,  zegt  fractievoorzitter Thom van Campen. ,,Tegelijkertijd heb ik ontzettend veel respect voor de afweging die zij maakt om haar ouders te ondersteunen.’’

In de raadsvergadering van 10 februari neemt Kok afscheid. Schelto Bus is haar opvolger; hij zit nu in de fractie als burgerraadslid en is al eerder raadslid geweest. 

In samenwerking met indebuurt Zwolle