De Verrijzeniskerk van de Christelijke Gereformeerde Kerk in Zwolle.
Volledig scherm
PREMIUM
De Verrijzeniskerk van de Christelijke Gereformeerde Kerk in Zwolle. © Frans Paalman

Zwolse kerk negeert afspraak en benoemt vier vrouwelijke ambtsdragers: ‘Het is niet netjes’

In de Christelijke Gereformeerde Kerk van Zwolle zijn afgelopen zondag vier nieuwe vrouwelijke ambtsdragers bevestigd. De synode van de CGK besloot een paar weken geleden nog dat vrouwen geen ambt als diaken, ouderling of predikant kunnen krijgen binnen de kerk. ‘Stoer hoor, dit Zwolse staaltje van mannelijk machogedrag!’, reageert Urker dominee Alwin Uitslag.

33 reacties

 • D Dijkhof

  1 maand geleden
  Fijn zo’n mens onvriendelijke religie. Als die aanhangers gewoon ooit geïntegreerd waren en zich hadden aangepast aan Nederland dan hadden we dit probleem niet.
 • Be De Vries

  1 maand geleden
  De synode voorzitter deed een enkele week gelden de volgende uitspraak.. Geen vrouwen in het ambt gaan benoemen kan gezien/beleefd worden als het brengen van " een offer"..een bewaard de eenheid in het landelijk kerkverband. M.i.z Kan tegen deze synode voorzitter kan gezegd worden... Ruimte gegeven aan plaatselijke kerken die in gelovig en biddend hun besluiten nemen gezien worden als een offer brengen t.b.v de eenheid van kerkverband
 • Ada Schouten

  1 maand geleden
  Toen het synodebesluit viel, riep Zwolle als een klein kind: dit gaan we niet doen. Je bent in z'n geheel CGK, of je bent het niet. Als je het niet eens bent met een besluit van je kerkgenootschap, stap je eruit. Heel simpel. En veel meer 'mans' (of vrouws) dan zo kinderachtig dwarsliggen!
 • Auke de Jager

  1 maand geleden
  Is J Bakker een broer van Jezus zelf?
 • J Bakker

  1 maand geleden
  In alles wat ik lees komt de dwaasheid naar voren De mens wil het uitmaken wat goed is. Begon in paradijs al. Door satan verleid. Dus niets nieuws onder de zon Gender theologie en noem maar op Pilatus liet ook de keus aan de mens. En wat was de keus niet Jezus. Maar een moordenaar dit komt wel overeen Het niet willen buigen onder zijn gezag van het Woord. Maar het zal geen dageraad hebben het eindigt in de duisternis omdat zij die liever gehad hebben dan het licht. hoort des Heeren.Woord.