Een van de drie kerken van de CGK in Zwolle, de Verrijzeniskerk in Holtenbroek. Mogelijk wordt Zwolle vrijdagavond uit de landelijke koepel gezet vanwege het liberale standpunt over relaties tussen mensen van hetzelfde geslacht.
Volledig scherm
PREMIUM
Een van de drie kerken van de CGK in Zwolle, de Verrijzeniskerk in Holtenbroek. Mogelijk wordt Zwolle vrijdagavond uit de landelijke koepel gezet vanwege het liberale standpunt over relaties tussen mensen van hetzelfde geslacht. © Frans Paalman

Zwolse kerk valt vrijdag mogelijk uit landelijke koepel door soepel ‘homo-standpunt’

Als je samenleeft met iemand van hetzelfde geslacht, mag je dan deelnemen aan het avondmaal in de Christelijk Gereformeerde Kerk? In Zwolle is het al jarenlang geen probleem, maar dat gaat in tegen de landelijke visie van de CGK. Mogelijk wordt Zwolle daarom vrijdag uit de landelijke koepel gezet. 

In een brief aan alle 4500 leden informeert de CGK Zwolle haar kerkgangers van de Zuiderhof, Noorderkerk en Verrijzeniskerk over het besluit dat vrijdagavond eventueel kan vallen. Die avond spreekt de regionale kerkkoepel, de classis, over de positie van Zwolle. ,,We willen niet dat het dan uit de lucht komt vallen voor onze gemeenteleden”, verklaart secretaris Freek Nabers namens de Zwolse CGK het schrijven.

In samenwerking met indebuurt Zwolle