Stadscafé Blij organiseert vanaf zaterdag 5 januari een wekelijkse dansavond voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuele-, transgender- en intersekse personen.
Volledig scherm
Stadscafé Blij organiseert vanaf zaterdag 5 januari een wekelijkse dansavond voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuele-, transgender- en intersekse personen. © Eigen foto

Zwolse LHBTI’ers krijgen weer wekelijkse stapavond

Stadscafé Blij organiseert vanaf 5 januari een wekelijkse dansavond, speciaal voor LHBTI’ers. Eigenaar Marc Corporaal: ,,Wij merkten vanuit de huidige samenwerking met COC Zwolle dat daaraan enorm behoefte is’’.

De wekelijkse avond krijgt als naam ‘Be You’ mee en komt voort uit de maandelijkse LHBTI-avond die Corporaal sinds oktober 2017 in Blij organiseerde met COC Zwolle. LHBTI staat voor Lesbische vrouwen, Homoseksuele mannen, Biseksuelen, Transgender- en Intersekse personen.

Tweehonderd

Corporaal, reeds een kleine veertig jaar werkzaam in de Zwolse horeca: ,,De Blije Borrel, noemden wij dat. Georganiseerd omdat er door een samenloop van omstandigheden sinds september 2016 geen specifieke horecaplek meer was voor LHBTI’ers in de Zwolse horeca. Terwijl er hierin jarenlang oog was voor homo-emancipatie’’.

Volgens Corporaal neemt de behoefte aan een wekelijkse dansavond toe. ,,In het begin waren er veertig bezoekers, inmiddels tweehonderd. Wij kregen daarnaast steeds meer signalen dat wij naar een wekelijkse frequentie konden gaan. Wij voorzien graag in die behoefte, naast de reguliere Blije Borrel die op iedere vierde zaterdag van de maand blijft bestaan’’.

Harry Siebring-Quist (voorzitter COC Zwolle) is content met de vervolgstap na de samenwerking: ,,De Blije Borrel is een succes, het is een geweldig gezellig feest van ontmoeting en dansen. Het wordt telkens drukker en bezoekers komen vanuit de wijde regio’’.

LHBTI of nie

Be You zal op zaterdagavond plaats vinden van 22.00 uur tot 03.00 uur in de kelder van Stadscafé Blij, omgedoopt tot De Danskamer. Corporaal benadrukt dat de doelgroep bestaat uit LHBTI’ers. ,,Maar zoals onze slogan luidt: iedereen die vindt dat je jezelf moet kunnen zijn, is welkom, LHBTI of nie’’.

  1. Tomy (40) overleed na hardhandige aanhouding in Zwolle, zijn broer reageert geschokt: ‘Wat George Floyd is overkomen is heel herkenbaar’
    PREMIUM
    VIDEO

    Tomy (40) overleed na hardhandi­ge aanhouding in Zwolle, zijn broer reageert geschokt: ‘Wat George Floyd is overkomen is heel herkenbaar’

    Hij schreeuwt. Vijf mannen zitten op hem, een agent zet een knie in zijn rug, een ander duwt zijn schoen op zijn hoofd. Kort na de hardhandige aanhouding in Zwolle overlijdt Tomy Holten (40). Zijn broer voelt herkenning tijdens de massale protesten tegen racistisch politiegeweld de afgelopen week. De rijksrecherche onderzoekt of er disproportioneel veel geweld is gebruikt bij de aanhouding en of dat leidde tot zijn dood.

In samenwerking met indebuurt Zwolle