Volledig scherm
Maud Diepeveen uit Zwolle en Tom Salden van Vattenfall Solar Team tijdens de eerste racedag in Australië. © Jorrit Lousberg

Zwolse Maud tweede na eerste dag Solar Challenge

Teamcaptain Maud Diepeveen uit Zwolle heeft met haar Vattenfall Solar Team de tweede plek te pakken in de Bridgestone World Solar Challenge. Het team uit Twente staat na de eerste racedag op de eerste plaats.

Diepeveen en haar team kwalificeerden zich zaterdag als achtste, maar kenden een goede eerste racedag in Australië. ,,Om van de achtste positie in één racedag naar de tweede positie te rijden is gewoon een hele knappe prestatie van de coureurs’’, laat de 22-jarige Zwolse weten. ,,Direct aan het begin van de race hadden we nog een technisch probleem, omdat de connector van een zonnepaneel was losgeraakt. Na een snelle reparatie kon de NunaX haar weg vervolgen. We hebben vandaag in totaal 633 kilometer gereden, een mooie eerste klap.’’

Het klassement na dag 1 is Nederlands getint: het team van Universiteit Twente bezet de eerste plaats, Diepeveens team van TU Delft de tweede en het voorlopige podium wordt verder bezet door het team uit Groningen.

  1. Grote zorgen in Zwolse flat na verwoestende brand: ‘Wat hád er kunnen gebeuren?’
    PREMIUM
    video

    Grote zorgen in Zwolse flat na verwoesten­de brand: ‘Wat hád er kunnen gebeuren?’

    Rookmelders, ja, die hangen er genoeg. ,,Maar dat is toch geen brandmelder? Die ‘brand!’ roept?’’ Keith Pieterse woont in appartementencomplex De Keersluis in Zwolle en is woest over de gang van zaken eerder deze maand. Toen brak brand uit en ging volgens Pieterse van alles mis. De flat is fundamenteel niet voorbereid op dergelijke calamiteiten, claimt de Zwollenaar. Meer bewoners maken zich zorgen.

In samenwerking met indebuurt Zwolle