Hans Veenemans en een van zijn Zwolse zonnebloemen. ,,Het Provinciehuis in Zwolle ligt vol met zonnepanelen, heel goed ja, maar dat ziet niemand. Om mijn bloemen kun je niet heen. Die raken je.”
Volledig scherm
PREMIUM
Hans Veenemans en een van zijn Zwolse zonnebloemen. ,,Het Provinciehuis in Zwolle ligt vol met zonnepanelen, heel goed ja, maar dat ziet niemand. Om mijn bloemen kun je niet heen. Die raken je.” © Frans Paalman

Zwolse ondernemer bouwt energiefabriekjes in de vorm van reusachtige zonnebloemen: ‘Ze produceren waanzinnig veel energie’

Hans Veenemans bouwt energiefabriekjes in de vorm van reusachtige zonnebloemen. De blaadjes zijn zonnepanelen die meedraaien met de zon, heel veel energie opleveren en stormvast zijn. ,,Je kunt ze overal neerplanten en je hebt gelijk stroom.” 

  1. Twee opvallende afwezigen op Wereld Muziek Concours, waar Cadenza Twello titel verdedigt
    PREMIUM

    Twee opvallende afwezigen op Wereld Muziek Concours, waar Cadenza Twello titel verdedigt

    Met het ontbreken van het Kamper Trompetterkorps en de percussiegroep van Soli Deo Gloria uit Ommen zijn er twee opvallende afwezigen komende zomer tijdens het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Maar er ontbreken meer grote namen, zoals harmonie St. Petrus & Paulus uit Wolder, in 2017 winnaar van de concertafdeling harmonie, de koningsklasse van het WMC. Het zich niet goed kunnen voorbereiden als gevolg van corona is de voornaamste reden.