Hans Veenemans en een van zijn Zwolse zonnebloemen. ,,Het Provinciehuis in Zwolle ligt vol met zonnepanelen, heel goed ja, maar dat ziet niemand. Om mijn bloemen kun je niet heen. Die raken je.”
Volledig scherm
PREMIUM
Hans Veenemans en een van zijn Zwolse zonnebloemen. ,,Het Provinciehuis in Zwolle ligt vol met zonnepanelen, heel goed ja, maar dat ziet niemand. Om mijn bloemen kun je niet heen. Die raken je.” © Frans Paalman

Zwolse ondernemer bouwt energiefabriekjes in de vorm van reusachtige zonnebloemen: ‘Ze produceren waanzinnig veel energie’

Hans Veenemans bouwt energiefabriekjes in de vorm van reusachtige zonnebloemen. De blaadjes zijn zonnepanelen die meedraaien met de zon, heel veel energie opleveren en stormvast zijn. ,,Je kunt ze overal neerplanten en je hebt gelijk stroom.” 

 1. Gasten die uitgescholden worden: hier in Zwolle was het even de normaalste zaak van de wereld [VIDEO]
  indebuurt.nl

  Gasten die uitgeschol­den worden: hier in Zwolle was het even de normaalste zaak van de wereld [VIDEO]

  “We hebben een vegetariër in het restaurant. Dus wij zeggen even met z’n allen: drie, twee, een, f*ck you vegetariër!”, schreeuwt de bediende. Normaal misschien geen fijne restaurantervaring, maar bij Het Vliegende Paard in Zwolle was het 30 mei de normaalste zaak van de wereld. Tijdens Karen’s Café waren gasten getuigen van personeel dat gastvrijheid ab-so-luut niet hoog in het vaandel heeft staan.
 2. Handbalsters Lipman en Schoenaker stoppen relatief jong met topsport: ‘Het gaat gewoon echt niet meer’
  PREMIUM
  1

  Handbal­sters Lipman en Schoenaker stoppen relatief jong met topsport: ‘Het gaat gewoon echt niet meer’

  ,,Het is net alsof je over mijn dokter praat”, zegt Annick Lipman als Myrthe Schoenaker verhaalt over haar door krakende knieën gedwongen afscheid als handbalster op topniveau. De keepster uit Zwolle en de opbouwster uit Raalte houden er tegelijkertijd mee op. Over de vrees voor protheses, Kopenhagen en Trondheim, het Nederlands team en het vermijden van het zwarte gat.
  Zwolle