Volledig scherm
PREMIUM
De oud-notaris Jan Duret overleed afgelopen weekend tijdens een fietstocht in de Ardennen. © Familie Duret

Zwolse oud-notaris overlijdt tijdens fietstocht in Ardennen

Eerst een praatje en een grapje, want die akte kon nog wel even wachten... Zo wordt oud-notaris Jan Duret (71) uit Zwolle herinnerd. Afgelopen weekend overleed hij plotseling tijdens een fietstocht met vrienden in de Ardennen. Getroffen door een hartstilstand. Zaterdag wordt hij in besloten kring begraven.

Duret genoot bekendheid in de stad. In de jaren negentig werd volop gebouwd in Zwolle-Zuid en Stadshagen. Hij was betrokken bij 'vele duizenden koopaktes', vertelt Jelger de Groot van notariskantoor DuretTrip. Het waren de gloriejaren. Duret was een van de grondleggers van het kantoor, dat ook na zijn afscheid - vijf jaar geleden - zijn naam bleef voeren. ,,Jan kon echt iedereen op z'n gemak stellen, dat was zijn kracht. Hij was nieuwsgierig en oprecht geïnteresseerd. Hij raakte met je aan de praat en als je het kantoor verliet dan had hij een heel goed beeld van je. Dat stuk relatiebeheer wist hij ook zakelijk te benutten.''

  1. Cafébaas Bob: ‘Gemeente Zwolle laat toch Bibob-onderzoek naar mij doen‘
    PREMIUM

    Cafébaas Bob: ‘Gemeente Zwolle laat toch Bi­bob-onderzoek naar mij doen‘

    De gemeente Zwolle laat alsnog het landelijke bureau Bibob een nader onderzoek doen naar café Bruut. Dat staat volgens eigenaar Bob Kooistra in een mail die hij zaterdag van de gemeente heeft ontvangen. Burgemeester Henk Jan Meijer wil volgens hem de aangevraagde horecavergunning op dit moment niet verlenen omdat er nog te veel twijfels zijn. ,,Als gevolg van die twijfel heeft hij het onderzoek uitbesteed aan het landelijke bureau Bibob’’, zegt Kooistra.

In samenwerking met indebuurt Zwolle