Volledig scherm
PREMIUM
De oud-notaris Jan Duret overleed afgelopen weekend tijdens een fietstocht in de Ardennen. © Familie Duret

Zwolse oud-notaris overlijdt tijdens fietstocht in Ardennen

Eerst een praatje en een grapje, want die akte kon nog wel even wachten... Zo wordt oud-notaris Jan Duret (71) uit Zwolle herinnerd. Afgelopen weekend overleed hij plotseling tijdens een fietstocht met vrienden in de Ardennen. Getroffen door een hartstilstand. Zaterdag wordt hij in besloten kring begraven.

Duret genoot bekendheid in de stad. In de jaren negentig werd volop gebouwd in Zwolle-Zuid en Stadshagen. Hij was betrokken bij 'vele duizenden koopaktes', vertelt Jelger de Groot van notariskantoor DuretTrip. Het waren de gloriejaren. Duret was een van de grondleggers van het kantoor, dat ook na zijn afscheid - vijf jaar geleden - zijn naam bleef voeren. ,,Jan kon echt iedereen op z'n gemak stellen, dat was zijn kracht. Hij was nieuwsgierig en oprecht geïnteresseerd. Hij raakte met je aan de praat en als je het kantoor verliet dan had hij een heel goed beeld van je. Dat stuk relatiebeheer wist hij ook zakelijk te benutten.''

  1. Wilde je thuis werken maar mocht dat niet? Dit zegt het arbeidsrecht

    Wilde je thuis werken maar mocht dat niet? Dit zegt het arbeids­recht

    Pascal Besselink is jurist en gespecialiseerd in vraagstukken over ‘arbeidsrecht en sneeuw’. Hij werkt voor DAS en krijgt op sneeuwvolle dagen – zoals deze dinsdag – prompt vragen uit gebieden rondom Apeldoorn, Arnhem, Deventer en Zwolle. ,,Zowel werkgevers als werknemers bellen mij om te vragen wat het arbeidsrecht zegt, als er sneeuw ligt.’’ Dé vraag die wordt gesteld: kan een werknemer eisen dat hij thuis werkt?

In samenwerking met indebuurt Zwolle