Volledig scherm
Een still uit de video © Frans Paalman

Zwolse Pasar Malam in volle gang

VideoZWOLLE - De jaarlijkse Pasar Malam is weer in Zwolle. Drie dagen lang worden bezoekers van deze Indonesische avondmarkt getrakteerd op muziek, zang, dans en bovenal: lekker eten en drinken. Vandaag is de tweede dag van dit culturele evenement waarin Indonesië centraal staat. De Pasar Malam gaat door tot 22.00 uur.

Zoetgevooisde muziek en lekkernijen, bintangbier en gezellige standjes waar je sambal kan kopen of je hand kan laten lezen. Afgewisseld met talloze eettentjes waar je onder anderen Soto Ayam en Gado-Gado kan krijgen. Tegen een decor van geuren, kleuren, dampen en klanken dat zich lastig laat vangen in woorden.

Exotisch uitje
Voor Hollanders is het een exotisch uitje in eigen stad, voor Nederlanders met Indisch bloed een feestje der herkenning. “Ik ben in Zwolle geboren en voel me honderd procent Nederlander,” zegt een bezoeker uit die laatste categorie, “maar de Pasar Malam doet me altijd denken aan mijn ouders en grootouders, die uit Indonesië komen. Ieder jaar zoek ik dit gevoel hier toch even op.”

Optreden
De Pasar Malam duurt tot zondagavond en wordt afgesloten met een optreden van Riem de Wolff, de overgebleven helft van The Blue Diamonds. Ruud Wolff overleed in 2000. De broers van Indisch-Nederlandse afkomst scoorden in 1960 een wereldhit met het nummer Ramona.

In samenwerking met indebuurt Zwolle