Judith Koedoot hervond zichzelf door een album te maken over haar overleden vader, oliehandelaar Mannes van Essen uit Epe (later Heerde en Dalfsen).
Volledig scherm
PREMIUM
Judith Koedoot hervond zichzelf door een album te maken over haar overleden vader, oliehandelaar Mannes van Essen uit Epe (later Heerde en Dalfsen). © Frans Paalman

Zwolse pianist Judith bezingt liefde voor haar overleden vader

Pianist en componist Judith Koedoot (53) uit Zwolle bracht een jaar geleden het album ‘De Erfenis’ uit. Een bijzonder eerbetoon aan haar overleden vader. Nu speelt ze de liederen live, samen met man en kinderen. Binnenkort is ze te zien bij het EO-programma ‘Ik mis je’.

De soul van Stevie Wonder, de filosofische teksten van Stef Bos, maar ook de jazzy sound van Margriet Eshuijs. Allemaal inspiratie voor muzikant Judith Koedoot uit Zwolle. Toch is haar Nederlandstalige debuutalbum ‘De Erfenis', waarmee ze vorig jaar oktober opzien baarde, vooral te danken aan haar vader. Dat was oliehandelaar en organist Mannes van Essen uit Epe (later Heerde en Dalfsen), die begin 2016 op 90-jarige leeftijd overleed. Vader van zes kinderen. Een levenslustige man die nog ‘zo lekker vertrouwd’ in Veluws dialect sprak en haar altijd liefdevol omhelsde. ,,Weinig woorden, maar heel veel warmte”, vertelt ze. 

In samenwerking met indebuurt Zwolle